Планинските спасители препоръчват туристите да са подготвени за зимни условия въпреки по-високите температури. Да не подценяват зимните условия и да бъдат с подходяща екипировка.

Свързани новини

05.03.2024 10:07

Две момчета се изгубиха на Витоша

Видян 698 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две спасителни акции проведоха планински спасители през изминалото денонощие. При едната е оказана помощ на две 16-годишни момчета във Витоша, които са били с неподходящи дрехи за сезона и за планината. Момчетата са тръгнали в посока връх Алеко и са изгубили пътеката.


Стигнали са до момент, в който не могат да продължат, и са се обадили на телефон 112. Планинските спасители в база „Алеко“ са ги открили бързо по координатите, които момчетата са дали.

При друга акция е помогнато на турист в района на връх Мальовица, при Еленино езеро в Рила. Туристът е бил с травма на коляното. Планински спасители са му помогнали да слезе до хижа „Мальовица“.

Днес условията за туризъм в планините са лоши. Времето във високите части е мъгливо и ветровито. Температурата е около 0 градуса. На места прехвърча мокър сняг.

Лифтовите съоръжения в планинските курорти работят и пистите са обработени.

Планинските спасители препоръчват туристите да са подготвени за зимни условия въпреки по-високите температури. Да не подценяват зимните условия и да бъдат с подходяща екипировка.

Над планините днес ще е облачно с валежи от дъжд, над 1600 м – от сняг, според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На места в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще има значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 м ще е около 4°, на 2000 м - около 0°.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец