бездомни котки

Свързани новини

01.03.2024 13:59

ЧЕТИРИ ЛАПИ раздаде 1800 талона за кастрация на бездомни котки

Видян 672 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази година програмата стартира на 29 февруари и се реализира в партньорство с ветеринарни клиники в град София. За по-малко от 24 часа бяха раздадени 1800 талона. Всеки, който се грижи за бездомно или дворно коте и е заявил ваучер от ЧЕТИРИ ЛАПИ, може да си запише час за манипулацията в някоя от партньорските клиники на организацията.


Талонът покрива разходите за операцията на една бездомна котка, както и ваксинация против бяс, обезпаразитяване и престой в клиниката от 24ч. За да бъде разпозната, всяка кастрирана по програмата котка, ще бъде маркирана с поставяне на татуиран номер от вътрешната страна на едното ухо и изрязване на връхчето на другото. Това позволява отдалеч да се вижда, че животното е кастрирано, както и то да бъде идентифицирано по номера си.  

За последните 13 години, откакто програмата съществува, от нея са се възползвали стотици доброволци и активни граждани, а в София – са кастрирани близо 35 000 котки.  

Една некастрирана женска котка може да роди два пъти годишно между 4 и 6 малки и така заедно с поколението си да стане причина за появата на близо 50 000 котета само за 10 години. Голяма част от тях стават жертва на - трафик, насилие от други животни или хора, болести и предизвикателства – липса на дом, храна, температурни изменения. Кастрацията е най-хуманният метод за решаването на проблема с бъдещето нежелано поколение. С цел поддържане на ефективност на програмата, ЧЕТИРИ ЛАПИ я развива от години и така помага за намаляване драстично броя на бездомните котки в столицата. Фондацията планира да продължи да работи по тази програма и занапред.

Заявяването на талони се случи с предварителна регистрация на сайта на ЧЕТИРИ ЛАПИ, а гражданите – имат 30 календарни дни, за да вземат самите физически ваучери. Раздаването ще стартира на 05.03.2024 и ще се провежда всеки делничен ден от 10:00 до 16:00 часа в офиса на фондацията, който се намира на: ул. "Пиротска" №8, вх. А, ет. 1, град София. Всеки човек може да получи до 2 талона, да ползва регистрация само с един имейл и имената от личната си карта. Регистрация на един и същи човек с повече от един имейл няма да се счита за валидна. Валидността на ваучерите е до 31.12.2024г.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак