Свързани новини

31.07.2009 14:11

Дянков: Намаляването на контрабандата е основна задача за запълване "дупката" в бюджета

Видян 1720 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основната задача на митниците и на цялото министерство на финансите е рязко намаляване на контрабандата, съобщи днес в Русе вицепремиерът Симеон Дянков, цитиран от БГНЕС. Секторите горива, зеленчуци, алкохол, цигари, текстил, облекло са тези, от които не само не се събират всички дължими мита, акцизи и други вземания, но и се удря пряко българската икономика, допълни министърът.


За миналата година заради контрабанда за държавния бюджет са загубени акцизи и мита в размер на 1,2 млрд. лева, заяви Дянков. В Русе той се срещна с местните структури на Националната агенция по приходите и на Агенция "Митници".
"Контрабандата и намаляването й е най-важното перо, от което можем да си набавим приходи", обясни вицепремиерът и министър на финансите. Тази сутрин русенската митница е успяла да спре контрабанда на стойност 1 млн. лева, свързана с недекларирани стоки – парфюми, обувки, текстил. "Ако не беше спряна схемата, бюджетът щеше да загуби около 1 млн. лева. Трябват ни още около 2- 3 хиляди такива "хващания", за да си попълним нужните приходи", каза Дянков. Още в предизборната кампания съм чувал разкази как в някои дни се "вдигат бариерите" на митниците, за да преминава контрабандна стока. Тепърва се запознавам с различните начини, по които нерегламентираният внос върви в страната, допълни той.
Хората, които са били в каналите, са успявали да плащат и на тези, които са ги пускали, каза Дянков. "Колегите от митниците ми казаха как една част от проблемите с акцизите може да се решат с наредба на министъра на финансите".
Вицепремиерът допълни, че законът е приет през 2006 г. "За последните дни подписах четири наредби, значи не е толкова трудно да се направи", каза той.
На въпрос за евентуални нови кадрови решения в ръководствата на агенцията по приходите и митницитеДянков обяви, че не предвижда такива и засега ще работи с настоящите служители.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

В последния ден на месеца може да откриете

В последния ден на месеца може да откриете, че се