Фамилно състезание с шейни, щафетен паралелен слалом, много забавни конкурси и надпревари са подготвили организаторите.

Свързани новини

15.02.2024 15:35

Витошкият Зимен семеен фест е тази неделя на Офелиите

Видян 358 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„София – световна столица на спорта“, Столична община и „Мачирски спорт“ канят жители и гости на града на Зимен семеен празник тази неделя на Витоша. В местността Офелиите над Златните мостове на 18 февруари за осма поредна година ще се организират няколко развлекателни зимни състезания и активности:

- 11.00 ч. семейна надпревара с шейни
- 11.30 ч. щафетен паралелен слалом за подрастващи
- 12.00 ч. конкурс за направа на снежни фигури
- 12.00 ч. забавни игри, надпревари и викторини с много награди

Записванията за участие ще бъдат на място в деня на Феста от 10.00 ч. до 11.00 ч. на обособен пункт от организаторите. Участието е със собствена ски-екипировка и шейни. Победителите ще бъдат отличени с предметни награди и медали.

Форматът на надпреварата с шейни ще бъде с директни елиминации и ще се определи на място съобразно заявките – спускания за деца с родители или роднини или спускания само за деца. Ще се вземе под внимание видът на съответната шейна.

Регламентът на състезанието със ски е щафетен паралелен слалом с елиминации на отбори, като всеки тим ще се състои и от три деца – при финиширането на първия стартира втория и така до финала на последния техен съотборник. Отборът финиширал пръв от всяко спускане продължава напред към следващите елиминации и така до финала.

По време на спортния празник ски и борд учители ще направят демонстрации и ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си.

Програмата за Феста предвижда още множество демонстрации, състезания, забавни надпревари и викторини с награди и лакомства. На голямата поляна ще се организират весели игри, битка със снежни топки, теглене на въже, конкурс за най-красива украса на шейна, за "снежна визия", за най-голяма снежна топка, за най-атрактивно претъркаляне в снега, ще има планинарски песни на импровизираната сцена и забавни състезания с много награди и др. За това ще спомогнат професионални аниматори и диджей, които ще се грижат за прекрасното настроение и многото усмивки по детските лица.

Зимен семеен празник е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, като се наслаждават на емоциите, които предоставя природата, допълнени с удоволствието от игрите на сняг. Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат зимните спортове и забавления.

Стягайте шейните, ските и екипите за атрактивното снежно шоу Зимен семеен празник 2024 – тази неделя, 18 февруари, след 11.00 ч. в местността Офелиите на Витоша.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева