Главният счетоводител на район „Възраждане“ София Мелева изпрати писмо до всички общински съветници в Столичния общински съвет, в което прави скандални разкрития. Кметът на район „Възраждане“ от „Спаси София“, който влезе във функциите си след изборите в столицата през ноември, е ощетил с над 10 000 лева Община Възраждане само за три месеца.

Свързани новини

01.02.2024 09:32

Кмет на Спаси София ощети Общината с 10 000 лева за награди на свои неопитни протежета

Видян 1727 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният счетоводител на район Възраждане София Мелева изпрати писмо до всички общински съветници в Столичния общински съвет, в което прави скандални разкрития. Кметът на район „Възраждане“ от „Спаси София“, който влезе във функциите си след изборите в столицата през ноември, е ощетил с над 10 000 лева Община Възраждане само за три месеца. ВИЖ СНИМКИ ТУК!


Напереният „спасител“ Станислав Илиев, който често позира за снимка с Борис Бонев, е наредил еднолично да бъдат раздавани нерегламентирани бонуси на служители, назначени в периода: 01.10 – 31.12.2023 г. Т.е. в рамките на неговия тримесечен мандат като кмет.    


  „Подробно разписани правила за определяне на възнагражденията за постигнати резултати са разписани в Приложение 2 на Вътрешните правила за работна заплата в СО район Възраждане. При определяне размера на ДМС за въпросното тримесечие Приложение №2 неми беше предоставено, което ме навежда на мисълта за умишлено укриване“, пише главният счетоводител на района.


По думите на София Мелева всички правила и принципи са нарушени, като се начислява допълнително възнаграждение в пълен или почти пълен размер на една брутна заплата на служители, които не подлежат на оценка в описания период – те дори не познават естеството на работата в районната администрация.
     
    Главният счетоводител на района пише още:
     
    През месец ноември 2023 година са назначени
     
    - На 15.11 главен експерт ОС
    - На 20.11 главен експерт КС
    - На 20.11 финансов контрольор
    - На 21.11 младши експерт „физкултура и спорт“
    - На28.11 старши експерт УТКРКС;
     
    През месец декември 2023 година са назначени
     
    -01.12 -главен експерт управление на проекти и главен експерт бюджет
    -На 04.12 зам кмет
    -На 07.12 зам кмет
    -На 18.12 секретат на МКБППМН;
     
    По думите на Мелева бюджета на СО район „Възраждане“ е ощетен в размер на не по-малко от 10 000 лева (10 951,36 лева) в нарушение на основните правила за финансова дисциплина, управление и контрол на публични средства. „Считам деянието за нецелесъобразно и незаконосъобразно“, пише тя.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.02.2024 13:19

    Стискам палци София Мелева справедливостта да победи. Все по-рядко са борците срещу ограбването на държавата, та дори и един като теб вече прави впечатление.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион