Тайният луксозен апратамент в болница Лозенец

Свързани новини

31.01.2024 10:16

Джакузито беше част от релакса, за да съм готов за следващия пациент: Бившият директор на болница Лозенец

Видян 893 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Тук имаме неоспорими факти. Един от колегите е бил свидетел на тези неосъществени дейности, а отчетени, който е сигнализирал. Същото нещо го твърдят и неговите колеги - цялата клиника по кардиология", заяви проф. Любомир Спасов - декан на Медицински университет в СУ, бивш директор на болница "Лозенец" в "Денят започва".

    "В момента има доказано и свидетелство от колега, който е вътре в инвазивната кардиология, в самото отделение. Той казва, че няма извършени такива процедури", смята проф. Спасов.

    "Тук има свидетел, който казва такива процедури не са извършвани. Няма доказателства. Много смешни бяха обясненията на ръководството, които слушах по медиите", посочи бившият директор на болница "Лозенец".

    "Това управление на болница "Лозенец" е фалшификация и те са взели тези 300 00 лева, абсолютно без да има право болницата. Това ръководство трябва да бъде отстранено, защото наистина е източило касата", категорично заяви проф. Спасов.

Вчера началникът на Клиниката по кардиология Добри Хазърбасанов представи списък с 58 пациенти, за които се предполага, че са извършени фиктивни интервенции в съдовата хирургия за над 300 000 лева. От болница "Лозенец" заявяват, че единствените нарушения са административни грешки и това ще стане ясно от проверката на Здравното министерство. Здравното министерство е започнало проверка, която трябва да приключи на 26 февруари.

    "Аз не мога да направя паралел със случващото се в момента и по мое време. Затова съм донесъл едни документи, за да покажа, че паралел няма абсолютно никакъв", каза проф. Спасов.

    "След като бях освободен през последните няколко години бяха изгонени почти всички квалитетни специалисти. В момента болницата не разполага с много голяма част от имената. Доц. Хасърбасанов е част от моя екип и това е последното "островче", което остана в болницата, което просто не е разбито и не е разорано", коментира бившият директор на "Лозенец".


По време на управлението на проф. Спасов гръмна скандалът и че 100 души са отчетени като хоспитализирани без наистина да са имали нужда от лечение, без да са били в болницата, а болницата от своя страна е получила около 200 000 лева.

    "Аз преди да имам каквато и да било проверка от НЗОК съм възстановил парите, защото сме го установили ние и реално същия ден съм пуснал и писма до тези болници", заяви бившият директор.

    "Аз ще ви оставя прокурорската проверка, която е направена и е доказала, че реално ние, аз съм установил тези пропуски, върнал съм парите преди да има проверка от НЗОК".

    Върнали сте тези 200 000 лева?

    "Още в началото на 8 януари. Проверката при мен започва два дни след това.

    "Пациентите са минали профилактичен преглед в болница "Лозенец", но от този момент, в който имаме разрешение за дейност, те не могат да бъдат отчетени в Касата, след като са в профилактичната дейност", посочи проф. Спасов.

По думите му всички проверки и сигнали към него са "лъжи от хора, които нямат професионални качества и ги е страх от неговото връщане в болницата".

    "Затова са всички тези лъжи, които са тиражирани в публичното пространство от сегашното ръководство на болница "Лозенец", каза Спасов.


През юни 2023 здравното министерство влезе на проверка в болница "Лозенец". Поводът - тайният луксозен апартамент от 500 квадрата, до който никой от настоящето ръководство не е имал достъп. Това е поредният скандал, който засягаше управлението на дългогодишния бивш директор Любомир Спасов.

    "Това е моят работен кабинет, който съм ползвал от 2010 година. Той никога не е бил таен, както казват, това е лъжа", заяви проф. Спасов.

    "Пространството с джакузито и сауната е почивното, което е 20 квадратни метра. Декларирам, че за всички неща ще понеса отговорност, ако някой докаже, че там са вложени държавни средства на болницата. Аз сам съм инвестирал", увери проф. Спасов.

    "Това е част от релакса, за да бъдеш готов за следващия си пациент", каза бившият директор на "Лозенец".

През 2021 г. болницата бе замесена в скандал за незаконни трансплантации на чужди граждани от живи донори.

    "Трансплантациите са напълно законни, защото болница "Лозенец" има лиценз за извършване на трансплантации", заяви проф. Спасов.

    "Това са хора от Молдова, Беларус, Украйна. Те идват с апостил, документ, който доказва това родство. Минават две граници с тези паспорти. Ако има измама, то тя е извършена на границата", посочи бившият директор на болница "Лозенец".

Отново през 2021 г. в доклад на тогавашния Съвет на директорите бяха установи множество нарушения, включително незаконно видео наблюдение в отделението, в което са лекувани пациенти от висшия държавен апарат.










 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева