Амстердам мести "квартала на червените фенери"

Свързани новини

30.12.2023 08:05

Амстердам мести "квартала на червените фенери"

Видян 41062 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Властите в Амстердам разкриха плановете си да преместят печално известния "квартал на червените фенери" в "Еротичен център" в южната част на града като част от предложение, целящо да избави района от развратния му имидж и да намали броя на туристите и престъпленията в района.

В понеделник кметът Фемке Халсема заяви, че булевард "Европа" е определен като "най-подходящото място за новия Еротичен център". Халсема отдавна критикува историческия квартал на червените фенери, най-големият от които е известен на местно ниво като De Wallen, където секс работничките стоят на неоново осветени витрини край канала и очакват клиенти.

"Този избор сега ще бъде представен на градския съвет в началото на следващата година", казва Халсема в изявлението си, като добавя, че се очаква центърът да бъде открит след седем години.

Булевард "Европа", в близост до бизнес района на Амстердам, беше един от трите обекта, предложени за Еротичния център, който трябва да разполага със 100 стаи за сексуални работници. Проституцията е законна в конституционната столица на Нидерландия, но само на определени места и с разрешение. Все още не е ясно колко сексуални работници работят в града, но в момента в квартала на червените фенери има около 250 активни витрини, съобщават местни медии.


"Прозорците на Еротичния център ще бъдат разположени само вътре в сградата", се казва в изявлението. "По този начин искаме да се преборим с екскурзионния туризъм и да държим настрана деструктивните групи".

Ходът, който идва на фона на усилията за промяна на имиджа на Амстердам като "парти столица" на Европа, е критикуван от секс работниците - както и от жителите и фирмите в близост до предложения Еротичен център.

"Става дума най-вече за борба с тълпите в Де Вален, но за това не са виновни секс работниците, така че не виждам защо трябва да бъдем наказвани за това", заяви неназована проститутка според The Guardian през октомври. Тя допълва, че плановете на Халсема се равняват на "един голям проект за джентрификация".

Европейската агенция по лекарствата също се противопостави на този ход. Изборът на мястото поставя центъра в близост до нейната централа, където според нея служителите ѝ могат да бъдат изложени на риск, когато работят късно през нощта. Междувременно десетки хиляди души подписаха петиция срещу преместването и вместо това призоваха за по-голяма активност на полицията в Де Вален.

Неотдавна Амстердам стартира и кампания "Не се приближавай", която има за цел да възпре туристите и е насочена главно към британските мъже на възраст 18-35 години.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог