Свързани новини

27.07.2009 11:23

Тихомир Безлов: Корупцията в университетите е още от времето на комунизма

Видян 2184 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петкан Илиев е едно от известните лица. За мен е изненадващо и нямам обяснение как е възможно да организираш такава схема, заяви Тихомир Безлов, експерт от Центъра за изследване на демокрацията по бТВ, предаде БГНЕС.


Според него има противоречиви неща, това за което се говори е голяма схема със фалшификации на документи. Нека да видим какви са данните , заяви той


Според него в момента навлизат много модерни технологии за преписване по време на изпити и ако няма контрол върху това, проблемът няма да може да бъде преодолян. Според него купуването на изпити датира още от времето на комунизма.


Фактът, че се плаща на преподаватели влошава образованието, категоричен беше Безлов за последствията. Според него образованието не е изключение от всички засегнати от кризата сектори. Липсата на социална система, от една страна и фактът, че образованието не е някакъв остров на който цари благоденствие, заяви експертът. Според него е известно, че хората не проверяват добре документите на полагащите изпитите. В интернет има обяви, че се търсят дубльори, което е достатъчно доказателство, че схемата работи. Има много университети където проблемът е с математиката, защото това е наука, където не можеш да излъжеш: или решаваш задачата или не, коментира експертът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог