Chanel отправи предупреждение за луксозните стоки

Свързани новини

17.12.2023 16:54

Chanel отправи предупреждение за луксозните стоки

Видян 12396 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на модния отдел на Chanel Бруно Павловски предупреди модната индустрия и индустрията на луксозните стоки да се подготвят за трудна година в условията на забавяне на световния икономически растеж.


В разговор с Financial Times в рамките на изложението Metiers d'Art, което се проведе в Манчестър, Обединеното кралство, Павловски подчерта потенциалните трудности пред индустрията.

Според Павловски икономическите условия в момента са трудни "навсякъде, във всяка една страна", което със сигурност ще се отрази на луксозния сектор.

"Луксът не е защитен от икономиката. Нямам кристална топка, но ситуацията ще бъде по-трудна от това, което видяхме през 2023 г.", предупреди той.

Павловски разкри, че тази година марката е регистрирала спад в посещенията на магазините и покупките от купувачи, които купуват за първи път и от време на време, като свърза тенденцията с високата инфлация в САЩ и Европа и рекордната младежка безработица в Китай.

Според по-ранни данни продажбите на луксозни стоки само в САЩ са се увеличили с едва 2% през третото тримесечие на годината, след като през предходното тримесечие бяха в застой. В Европа ръстът на приходите на луксозните марки се забави до 7% в сравнение с 19% през периода април-юни. Коментирайки спада, Павловски отбеляза, че това е "нормално", тъй като луксозните стоки "не могат да бъдат в постоянен двуцифрен растеж".


 Chanel не е единствената компания, която се тревожи за бъдещето на луксозната индустрия - компании от LVMH до Gucci отчитат по-нисък ръст на продажбите или спад на приходите на фона на инфлацията и рецесията. Например миналия месец Richemont, собственост на Cartier, отчете резултати за полугодието, които показаха 3% спад в продажбите на луксозни часовници в световен мащаб и 17% спад в Северна и Южна Америка.

"Луксът за съжаление не е устойчив на рецесия", пишат анализаторите на HSBC в бележка до Bloomberg, като прогнозират, че "звездният ръст" на продажбите в годините след пандемията от Ковида-19 вероятно е приключил.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.