Свързани новини

26.07.2009 15:12

Съдружници съветват БСП и ГЕРБ във фонд Земеделие

Видян 4037 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на консултантската компания Вока консулт Красимир Киряков ще става шеф на държавен фонд Земеделие. Бивш негов съдружник във фирмата е Емил Дърев, който в момента е заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд Земеделие от квотата на БСП.


Красимир Киряков съветва ГЕРБ по управлението на европейските фондове. Фирмата Вока консулт е сред основните, които пишат и имат одобрени проекти по програма САПАРД и по програмата за развитие на селските райони. Самият Дърев лобира за проекти на земеделски производители, които са подготвени от правилната консултантска компания, ако се вярва на недоволни кандидати. Бунтарите планират да информират за ситуацията Брюксел. Всъщност именно заради конфликти на интереси и нередовни проекти, ЕК спря парите по програма САПАРД при сегашното ръководство на фонд Земеделие. Той играе и ролята на Разплащателна агенция по САПАРД и по програмата за развитие на селските райони.


Фондът отказва на ямболската фирма ЗИТ ЕООД да одобри проект за покупка на трактор. Устно им се посочва, че не са избрали правилния консултант. Те се обръщат на верния адрес и сега проектът им ще бъде одобрен. Същата е ситуацията и с покупката на силози по САПАРД и по програмата за развитие на селските райони. Фондът одобрява основно проекти, по които ще купят силозите от Вока консулт. Фермерите са притеснени, че с идването на Красимир Киряков ще се запази статуквото във важната за цялата държава институция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв