Хигор Фиуза и неговият килим питон Шива често са били забелязвани на плажовете на Златния бряг - туристически център на източното крайбрежие на страната.

Свързани новини

22.09.2023 07:09

Глобиха с $1 500 сърфист, който се носи по вълните със своя домашен питон

Видян 2779 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австралийските власти глобиха сърфист, който се носи по вълните със своя домашен питон, за това, че е извел змията на публично място, след като видеоклип с необичайните приключения на двойката е излъчен по местните медии.

Хигор Фиуза и неговият питон Шива често били забелязвани на плажовете на Златния бряг, туристическа гореща точка на източното крайбрежие на страната, според филиала на CNN Nine News.

Шива, която се увивала около врата на Фиуза или висяла на ръба на дъската му, изглежда се наслаждавала на този спорт, каза собственикът ѝ пред Nine News по-рано този месец.

"Тя плува малко и после се връща на дъската. Тя просто се носи в очакване на вълна... на перфектната вълна", каза той.


Но добрите времена не са продължили дълго, тъй като според изявление на Министерството на околната среда и науката на Куинсланд на Фиуза е наложена глоба от около 1500 долара за нарушаване на условията на лиценза на домашния му любимец.

Въпреки че е имал подходящо разрешително за отглеждане на влечугото, той не е имал право да го изнесе от лицензираните помещения, се казва в изявлението.

"Човекът беше привлечен вниманието ни, когато се появи в местните медии, отвеждайки питона си в прибоя", заяви старшият служител по дивата природа Джонатан Макдоналд. "Не искаме притежателите на разрешителни да излагат местните си животни на публични места, освен ако това не се прави с конкретна одобрена цел и по начин, който най-добре осигурява благосъстоянието на животното, безопасността на обществеността и е в съответствие със съответните кодекси."

Длъжностните лица са загрижени за благосъстоянието на Шива, добави той.


"Змиите очевидно са студенокръвни животни и макар че могат да плуват, влечугите обикновено избягват водата", казва той. "Питонът би намерил водата за изключително студена, а единствените змии, които би трябвало да са в океана, са морските змии."

Според правителството на Куинсланд килимните питони могат да достигнат дължина до 4 метра, въпреки че повечето не надвишават 2,5 метра. Неотровният вид живее почти навсякъде в Австралия с изключение на Тасмания и се храни предимно с по-малки животни като плъхове, опосуми, птици и гущери.

Преди това Фуиза заяви пред Nine News, че вярва, че Шива се наслаждава на водата, като каза, че тя никога не е съскала, докато е карала сърф - нещо, което прави, когато е раздразнена.

"(Аз) влизам под водата и излизам, а тя е просто там", каза той. "Никога не съм протягал ръка, за да я спася или нещо подобно."


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци