Свързани новини

16.07.2009 10:08

Борисов: Кристалина Георгиева няма да се включи в правителството

Видян 1514 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кристалина Георгиева, зам. директор на Световната банка, няма да се включи в изпълнителната власт, заяви на влизане в президентството лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.


Президентът Георги Първанов днес ще връчи мандат на ГЕРБ за съставянето на новия кабинет. Борисов в 7 дневен срок трябва да направи предложенията си. След консултациите на 14 юли при президента Борисов заяви, че ГЕРБ разполага с добри експерти и специалисти в областта на финансите, икономиката, земеделието, културата и екологията.
Според него от другите партии могат да предложат експерти за новата изпълнителна власт, които да бъдат обсъдени в диалог. На 27 юли, след гласуване в Народното събрание, най-вероятно ще имаме 87-то правителство на България от Освобождението насам с 50-ти премиер Бойко Борисов.
Сегашният министър-председател Сергей Станишев бе избран за премиер на България в правителството на КБ, НДСВ и ДПС на 16 август 2005 г. с гласовете на 168 народни представители, като 67 бяха "против". Официално встъпи в длъжност на 17 август 2005 г. На 1 януари 2007, по време на неговия мандат, Европейският съюз прие България за свой член. Няколко часа след провеждането на първото заседание на 41 Народно събрание на 14 юли тази година Станишев подаде оставка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева