Binance

Свързани новини

09.06.2023 18:00

САЩ иска да замрази активите на най-голямата борса за криптовалути в света

Видян 877 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) е поискала от федерален съд да издаде временна ограничителна заповед за замразяване на активите на борсата за криптовалути Binance в САЩ, съобщи Ройтерс, като се позова на заявление във федерален съд във Вашингтон.



Искането идва ден след като регулаторът заведе дело срещу Binance и нейния главен изпълнителен директор Чанпенг Джао, като предяви 13 обвинения, в които се твърди, че "Джао и структурите на Binance са участвали в обширна мрежа от измами, конфликти на интереси, липса на разкриване на информация и изчислено заобикаляне на закона", според прессъобщение на SEC. Обвиненията се отнасят до Binance Holdings Ltd. и нейната дъщерна фирма Binance.US.



Binance, най-голямата по обем борса за криптовалути в света, заяви в изявление, че е "разочарована" и "обезкуражена" от съдебното дело и предупреди, че действията на SEC "подкопават ролята на Америка като световен център за финансови иновации и лидерство".



"Всички твърдения, че потребителските активи на платформата Binance.US някога са били изложени на риск, са просто погрешни", добави компанията.



Това е част от по-широката репресия срещу криптоборсите в САЩ. Също така във вторник SEC, чиято основна цел е да прилага закона срещу манипулирането на финансовите пазари, заведе дело срещу най-голямата национална платформа за криптовалути Coinbase, обвинявайки я, че работи незаконно, тъй като първо не се е регистрирала в регулатора.



Платформите за търговия с криптовалути са подложени на засилен контрол от страна на регулаторите след миналогодишния срив на борсата FTX, който предизвика паника сред инвеститорите и изтри милиарди от пазарната стойност на криптоиндустрията. Законодателите призовават за по-строги регулации на индустрията и за по-голяма прозрачност относно начина, по който работят криптокомпаниите, и начина, по който обработват средствата на клиентите.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Ще сте много чувствителни към всички неща

Ще сте много чувствителни към всички неща, които се