Георги Георгиев

Свързани новини

30.05.2023 20:20

Момчета и момичета от ПП, дълбаете дъното на българската политика: Шефът на СОС

Видян 4328 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Гледам и слушам с омерзение обясненията на лидерите на ПП за записите от съвещанието им, за това как стояли зад всяка дума от казаното. И си мисля как не му върви на нашия народ напоследък и защо?


Дойдоха след дълги години управление на ГЕРБ - те бяха Новите, Младите, Учили и Успели в чужбина. Представяха се като можещи и добри. Повярваха им толкова хора, едни - от умора от ГЕРБ, други - от разочарование, трети - защото са нови и са нещо различно.

Къде сме днес, в края на май, 2023 година? Да чуем същите тези спасители в...калта:

Асен Василев стои зад следните цитати от него и от Кирил Петков (мъж на 43 години, избягал от скандала у нас и яхнал тротинетка във Виена):

 "Чистката е говорена с всички, които искат да са министри, че законно, незаконно - трябва да изгонят всички директори на дирекции, шефове на регионални структури и на агенциите първите две седмици. Донякъде ще затапи приказката, че сме правили коалиция с ГЕРБ".

 С думи прости за мен това означава: поголовни уволнения без значение дали някой си разбира от работата или не, просто ей така - за да си назначат ПП свои хора и да имат алиби за правителството с ГЕРБ. Шуробаджанащина и партийно кадруване от най-мракобесните време на твърде често тъжната ни национална история.

 "Ако някой иска да бъде министър в този кабинет и не се подпише с кръв под това (за чистката в администрацията), в това число даже го гонят него лично юридически, аз лично ще имам против този човек да е министър в този кабинет."

 Превод за нормалните хора, живеещи извън смрадливото българско политическо блато: Това е ултиматум, скрепен с кръвта на мераклиите за министри - дори и да нарушаваш закона, ще го правиш, защото партията го иска от теб и тя те е направила министър и това е цената на твоя министерски пост, ще газиш закона. Ех, мили ми кандидат-министър, не подписвай този договор, ще ти е последният. Или пък един от многото, все тая - човек без чест си станал, щом си се подписал под тези условия.

"Истината е, че цялата схема, която направихме, през всичките тези години, интелектуалците са 7%. Направихме ала-бала през президента. Ако пуснеш народа да се презентира, ние трябва да сме 10% с ДБ и с всичко";

 Дано да греша, преводът ми на непрофесионалист-преводач от кирил-петковския език от непонятна за мен езикова група (с думи като "литмус", "алангро" и др.) е, че е имало манипулации, вероятно фалшификации на резултатите от гласуването с машини? Ако във вашия речник "ала-бала" в този контекст значи друго, моля дайте ми го, да се ограмотя.

 "Искаме местните избори да се правят от полиция, която ние контролираме... Местните избори ще ги правим с наше МВР. Това е най-добрата сделка с ГЕРБ".

 На прост български - Бай Ганьо прави избори. Бедни ми Алеко, твоят Бай Ганьо днес владее чужди езици, майстор е на презентациите и е учил в чужбина. Но, пусти ген, надделява пак. И все лошият ген, да му се не знае.

 За капак от вчера - Лена, юрист и мой бивш колега: "Законите на страната трябва да се спазват - по буква и по дух". Съгласен съм, колега, с една добавка - от всички!

Накратко, не съм вярвал, че това е възможно. Но е факт. С управлението на страната се занимават хора без скрупули да потъпкват закона, неговата буква и дух. Включително Основния закон - Конституцията. Без свян и без жал към народа. Обсебени от една мисъл - ВЛАСТ, пише шефът на СОС Георги Георгиев.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 31.05.2023 12:14

    Те си дълбаят дъното още от момента в който старшинката ги инсталира във властта в нарушение на Конституцията. Те от тогава си бяха здраво стъпали на дъното. При тях няма нагоре, само нодолу. Народа сам си избира управниците.

  • 001 Anonimen 31.05.2023 08:42

    "С управлението на страната се занимават хора без скрупули да потъпкват закона, неговата буква и дух. Включително Основния закон - Конституцията. Без свян и без жал към народа. Обсебени от една мисъл - ВЛАСТ, пише шефът на СОС Георги Георгиев." Лазерна точност. Точно казано.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби