104-километрова мрежа от тунели под Лас Вегас

Свързани новини

05.05.2023 14:43

Boring Company на Мъск ще изгради 65-километрова мрежа от тунели под Лас Вегас

Видян 1023 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

The Boring Company (TBC) вече може официално да заяви, че разширява мрежата си от тунели под Лас Вегас с 25 мили (40 км), което ще добави 18 нови станции към първоначалния ѝ план. Ако си спомняте, TBC, която е собственост на Илон Мъск, първоначално предвиждаше Вегас Лоуп като подземна транспортна система с 29 мили (46.6 км) тунели и 51 станции. Сега актуалният план е да се изградят 104 км тунели с 69 станции, след като комисарите в окръг Кларк, Невада, одобриха последното й разширение.


Според TechCrunch членовете на комисията са гласували с 6 на 1 гласа, след като адвокатът на TBC, Стефани Алън, ги е уверила, че компанията, а не данъкоплатците, ще плати изцяло за проекта. Единственият глас на несъгласие бе на комисар Мерилин Къркпатрик, която изрази загриженост, че транзитната система ще обслужва само туристи и няма да вземе предвид служителите на курортите и казината. Очевидно Къркпатрик е получавала обаждания от хора от нейния район, тъй като им е било все по-трудно да стигнат до работа заради строителството на тунелите. Адвокатът на TBC заяви, че компанията планира да разшири дейността си в жилищните райони в близост до ивицата, за да настани работниците.


В момента Вегаският контур все още е дълъг само около 3.2 км с пет спирки около Конгресния център на Лас Вегас. TBC планира да прокопае още тунели, които да свържат мрежата с международното летище "Хари Рийд", стадиона на Allegiant, центъра на Лас Вегас и дори с Лос Анджелис. TechCrunch твърди, че някои от новоодобрените станции ще бъдат разположени на булевард "Лас Вегас" в близост до летището, както и в Китайския квартал, на площад "Таун скуеър Лас Вегас" и на площад "Хармън".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв