Бившият президент Доналд Тръмп аплодира по време на събитие в Мар-а-Лаго във вторник. (Ricardo Arduengo/Reuters)

Свързани новини

05.04.2023 09:33

Тръмп осъди ареста си в реч в Мар-а-Лаго

Видян 1463 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В речта си от курорта Мар-а-Лаго във Флорида бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се нахвърли срещу нюйоркските прокурори, след като пледира невинен по 34 обвинения, и обвини демократите в политическо преследване и "измамни разследвания".

Тръмп произнесе обръщението пред аудитория на живо във вторник вечерта, като настоя, че срещу него "няма дело", след като се завърна у дома от Ню Йорк, където по-рано през деня му беше повдигнато обвинение във фалшифициране на бизнес документи.

"Никога не съм мислил, че подобно нещо може да се случи в Америка... Единственото престъпление, което съм извършил, е това, че безстрашно защитавам нашата нация от онези, които се опитват да я унищожат", заяви той и добави, че последното дело е част от "атаката на фалшиви разследвания", заведени от демократите.

Тръмп заяви, че тъй като съперниците му "не могат да ни победят в урните", те са се опитали да ни "победят чрез закона", повтаряйки някои от предишните си твърдения за широко разпространени изборни измами в президентската надпревара през 2020 г. Той отхвърли обвиненията срещу него като "фалшиви", заявявайки, че целта им е да "попречат на предстоящите избори през 2024 г." и трябва да бъдат "незабавно свалени".


С тон на кандидат за президент бившият лидер отправи множество критики към демократите и президента Джо Байдън, като ги обвини за високата инфлация, която "осакатява" американската икономика, за "ширещата се статистика на престъпността" и за имиграционната политика на "отворените граници". Той предупреди, че Байдън може да доведе страната до "тотална ядрена Трета световна война", очевидно визирайки участието на САЩ в конфликта в Украйна.

Окръжната прокуратура на Манхатън обвини Тръмп, че е уредил плащането на "тихи пари" на актрисата от филми за възрастни Даниълс, за да я предпази от публично разгласяване на предполагаема афера, а по-късно се е опитал да прикрие превода чрез фалшифицирани документи. Прокурорите твърдят също, че той съзнателно се е опитал да прикрие други престъпления, като е използвал фалшифицираните документи, което дава основание за обвинения в престъпления, а не в простъпки.

Тръмп отрича всички нарушения, като нарича обвинението "лов на вещици" и "политическо преследване" от страна на прокурора на Манхатън Алвин Браг, когото по време на речта си във вторник вечерта той определи като "радикален ляв прокурор, подкрепян от Джордж Сорос".


 На снимката: Бившият президент Доналд Тръмп ръкопляска по време на събитие в Мар-а-Лаго във вторник. (Ricardo Arduengo/Reuters)


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв