Решението предвижда България да изпрати до 50 военнослужещи като обучаващ екип по линия на EUMAM UA, като обучението ще се извършва само на територията на държави членки на ЕС.

Свързани новини

17.02.2023 14:43

БГ военни не са командировани и няма да бъдат командировани в Украйна и извън ЕС

Видян 988 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Български военнослужещи не са командировани и няма да бъдат командировани в Украйна и извън територията на държавите членки на ЕС, обявиха от Правителствената информационна служба. Уточнението е свързано със спекулации по темата във връзка с участието на български военнослужещи в Мисията на ЕС за военно подпомагане на Украйна.

Приетото от българското правителство решение на 15 февруари т.г. e в изпълнение на решението на Народното събрание за оказване на подкрепа на Украйна в рамките на Мисията на ЕС за военно подпомагане на Украйна, обнародвано в ДВ брой 99 от 13 декември 2022 г., посочват от Правителствената информационна служба.

Решението предвижда България да изпрати до 50 военнослужещи като обучаващ екип по линия на EUMAM UA, като обучението ще се извършва само на територията на държави членки на ЕС.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби