Турският президент Тайип Ердоган се среща с хора в Кахраманмарас, Турция, в сряда. (Пресслужба на турския президент/Reuters)

Свързани новини

09.02.2023 10:47

Ердоган ще посети още пострадали от земетресението градове

Видян 1363 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще посети в четвъртък още три района, пострадали от опустошителното земетресение в понеделник в Южна Турция, съобщи държавната телевизия TRT Haber.

Ердоган ще посети южните градове Газиантеп, Османие и Килис, разположени близо до границата със Сирия, съобщи TRT Haber.

В сряда Ердоган посети центъра за спешна помощ, създаден от турската агенция за управление на бедствията в близост до епицентъра в окръг Пазарджък, както и центровете за помощ в провинциите Адана, Хатай и Кахраманмарас.


По време на посещението си в няколко зони на бедствие в сряда Ердоган обеща да предприеме "всички необходими стъпки" и да обедини държавата и нацията, така че "да не оставим нито един гражданин без надзор"


По-рано през деня президентът призна, че обществеността е обезпокоена от реакцията на правителството, като призна, че първоначално държавата е имала "някои проблеми" на летищата и по пътищата, но настоя, че ситуацията вече е "под контрол".


Според властите броят на жертвите на опустошителното земетресение, което удари Турция и Сирия в понеделник, вече е най-малко 16 035 души. В Сирия общият брой на загиналите е най-малко 3162 души, включително 1900 души в контролираните от бунтовниците райони в северозападната част на страната, по данни на групата за гражданска защита "Белите каски". По данни на сирийските държавни медии в контролираните от правителството части на страната са регистрирани около 1262 смъртни случая.

В Турция броят на жертвите нарасна до най-малко 12 873 души, съобщи в четвъртък турската Агенция за управление при бедствия и извънредни ситуации (AFAD).


 Турският президент Тайип Ердоган се среща с хора в Кахраманмарас, Турция, в сряда. (Пресслужба на турския президент/Reuters)


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог