Сред представителите на бъдещата коалиция все още няма решение за име. Напомняме, че Петков и съпартийците му вече и лепнаха етикета “силите на доброто”, а от ДБ говорят за т. нар. „общ фронт” или ОФ.

Свързани новини

01.02.2023 17:42

„Силите на доброто” са отворени за БСП: Промяната

Видян 2156 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Очертаващата се коалиция между Продължаваме промяната (ПП) и Демократична България (ДБ) е отворена за сътрудничество с БСП след вота на 2 април”, заяви пред bTV шефът на ПГ на формацията Андрей Гюров. Напомняме, че само преди седмици от ляво и от дясно говореха за „принципни различия” и „червени линии” помежду си, които в крайна сметка доведоха до провал на 48-ото НС. Сред тях най-вече се откроява темата за хартиената бюлетина, която лансира Левицата.


Именно поправките в Изборния Кодекс станаха първият препъни камък в този парламент и скараха бившите коалиционни партньори от кабинета Петков-Нинова. Спорен остава въпросът около доставките на оръжия за Украйна. Разминаване в позициите проличаха на финала на това НС, когато депутатите гласуваха МРЗ.


„Червените линии не са в миналото. "Хартиената коалиция" (БСП-ГЕРБ), връща се страната назад", коментира преди дни съпредседателят на ДБ Христо Иванов. Тогава той поясни, че смята, че помощта на България за Украйна трябва да продължава, което диаметрално се разминава с официалната позиция на Позитано.


"В ръцете на БСП е да реши зад кои принципи и идеи за управление на страната да застане - зад тези на новата Тройна коалиция или зад тези на прогресивните реформаторски сили", коментира сега Гюров.


Той поясни, че представителите на бъдещата коалиция все още няма решение за име. Напомняме, че Петков и съпартийците му вече си лепнаха етикета “силите на доброто”, а от Спаси София и ДБ говорят за т. нар. „Общ фронт” или ОФ.


Гюров призна, че все още не е съставена формула за подреждане на листите. Той не изключи в тях отново да бъде Лена Бориславова, която се прочу след шефския си пост в кабинета на Петков. "Не изключвам вариант тя да оглави листа. Бориславова не е излизала от политиката. В 48-ото НС тя имаше друга роля", посочи Гюров, без да уточни каква точно.


От ДБ вече настояват за коалиционно споразумение, което да регламентира отношенията, както в предизборния период, така и в 49-ото НС. В него трябва да бъде разписан механизмът за вземане на решения, принципът за редене на листите, както и ключовите приоритети, които ще следват формациите.


Егор Глазунов





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 02.02.2023 16:03

    Този дебил, дето вика на колегите си "БАНДА" е въздух под налягане. Треска тресе Киро простия и Асен педала от момента в който Нинова събра старата чета. Чакам с нетърпение да им видя "вълната". Голямо разочарование ги чака на изборите, НО по лошото за тях е, че на задния вход ги чака ГЕШЕВ, а и бай Ставри сигурно отдавна се е "подготвил" за тях.

  • 001 ай сиктир 02.02.2023 10:40

    Не на доброто, а на злото са тези престъпни и крадливи мърши. Между другото, какъв депутат и политик е този преподавател от Американския у-тет в Благоевград, рожба на америка за България като дори му е трудно артикулирането и говоренето на бълг.език?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате