От ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане" нямаше представители на срещата.

Свързани новини

03.01.2023 14:37

ДБ, БСП и БВ обсъдиха декларацията за приоритети на ПП, Левицата няма да я подкрепи (Видео)

Видян 1405 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Демократична България", "БСП за България" и "Български възход" се отзоваха на поканата за разговор в Народното събрание, за да обсъдят декларацията с четирите основни национални приоритета на "Продължаваме промяната".

От ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане" нямаше представители на срещата.


От Левицата казаха "не" на предложената декларация, от "Демократична България" заявиха, че по-скоро ще я подкрепят, а "Български възход" все още не са взели решение.


"Трябва да има силна политическа подкрепа и всяко лице да бъде експерт. Днес имаме две цели: Да видим имаме ли съгласие за текста на проекта на решение. Ако се предложи нещо ново, то може да бъде включено. Това трябва да приключи днес на тази среща. Положихме всички усилия да чуем различните гледни точки. Поканата беше към всички политически сили, няма предпочитания", коментира Николай Денков.


Кристиан Вигенин от "БСП за България" заяви, че България има нужда от редовно правителство и политическа стабилност.


"Не може да се върви към правителство заради самото правителство, на базата на безпринципни компромиси. Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на парламентарната група разгледа предложения проект с приоритети. Оценяваме позитивно желанието на "Продължаваме Промяната" да създаде среда на диалог, като са отразени приоритети на партиите, включително и на БСП. Нашето участие е израз на добра воля", каза Вигенин.


По думите му левицата споделя основните цели: Развитие на конкурентна икономика, енергийна независимост, намаляване на неравенствата.


"Има и предложения, по които нямаме съгласие. На този етап не могат да бъдат коригирани. Беше сменен и характерът на проекта за решение. Обсъждайки днес на изпълнително бюро беше лансирана формула за правителство на малцинството - на нас ни се струва, че една такава формула ще направи правителството зависимо от случайни мнозинства. Днес не присъстват формации, които на практика са мнозинство. БСП няма да подкрепи предложения проект на решение, но заявяваме готовност да водим диалог", заяви Кристиан Вигенин.




"Никакви разговори с никого не са водени по отношение на персонален състав на един евентуален кабинет", беше категоричен е акад. Николай Денков, който днес получи от президента втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 48-ото Народно събрание.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 04.01.2023 15:14

    Защо оставихте Иванов да се бута зад всички, с тоя корем го затруднихте, но нали в това му е силата - плюскане и пак плюскане

  • 002 Anonimen 04.01.2023 10:59

    Нямаше някой с когото ДБ да не се заиграят ееей

  • 001 Anonimen 03.01.2023 15:39

    айде чупка, педита празноглави

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни