Подобренията ще позволят на фабриката във Финикс да произвежда чипове за iPhone на Apple, които могат да извършват почти 17 трилиона специализирани изчисления в секунда.

Свързани новини

11.12.2022 08:12

Глобализацията е "почти мъртва": Технологичен гуру

Видян 14502 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според основателя на Тайванската корпорация за производство на полупроводници (TSMC) Морис Чанг геополитиката е променила драстично ситуацията, в която се намират производителите на полупроводници, които се борят с множество ограничения.

Ветеранът в производството на чипове говори на събитие във Финикс, Аризона, където неговата компания, водещ световен производител на полупроводници, представи амбициозен план за 40 милиарда долара за разширяване и модернизиране на новия си завод в щата.

Това е първият завод на TSMC за модерни чипове в САЩ от повече от две десетилетия и Чанг заяви, че предстои много "упорита работа", за да бъде той успешен.


Подобренията ще позволят на фабриката във Финикс да произвежда чипове за iPhone на Apple, които могат да извършват почти 17 трилиона специализирани изчисления в секунда. По-късно TSMC планира да построи втора фабрика там, която ще разполага с още по-усъвършенствана производствена технология, насочена към бъдещите смартфони, компютри и други интелигентни устройства.

В разговор с Nikkei Asia в кулоарите на събитието Чанг сравнява настоящия проект с времето, когато TSMC построи първия си завод в САЩ - в Камас, Вашингтон, през 1995 г.

"Изминаха 27 години и [полупроводниковата индустрия] стана свидетел на голяма промяна в света, на голяма промяна в геополитическата ситуация в света", каза Чанг и добави: "Глобализацията е почти мъртва и свободната търговия е почти мъртва. Много хора все още искат да се върнат, но аз не мисля, че ще се върнат. "


Коментарите му идват на фона на нарастващите опасения, че напрежението между САЩ и Китай по отношение на ключови технологии, включително полупроводници, може да навреди допълнително на световната верига за доставки на технологии. През октомври Вашингтон въведе нови ограничения, които все повече затрудняват компании като TSMC да обслужват своите клиенти.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес се съсредоточете върху личните си начинания и планове

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес се съсредоточете върху личните си начинания и