Две експресни автобусни линии тръгват в столицата от утре, съобщиха от Столичната община. Те са с номера 109 и 110. Тези линии ще свързват кварталите Бъкстон и Лозенец с Бизнес парк София.

Свързани новини

14.11.2022 17:07

Две експресни автобусни линии тръгват в София от утре

Видян 4057 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Две експресни автобусни линии тръгват в столицата от утре, съобщиха от Столичната община. Те са с номера 109 и 110. Тези линии ще свързват кварталите Бъкстон и Лозенец с Бизнес парк София.


Автобус 109 ще вози от ж.к. Лозенец - МС Бизнес парк по маршрут: ж.к. Лозенец (обръщателно колело басейн Спартак), бул. Черни връх, Софийски околовръстен път (СОП). бул. Александър Малинов, ул. Самара, ул. д-р Атанас Москов, по централното пътно платно на бул. Александър Малинов до ул. Самара и в локалното пътно платно на бул. Ал. Малинов по маршрута на Автобуси от линия 111 до кръгово на бул. Черни връх и Софийски околовръстен път.


При движение по Околовръстния път автобусите не преминават през локалните платна на пътна връзка с бул. Симеоновско шосе.


Автобусна линия 110 ще се движи от кръстовището на Околовръстния път и бул. Братя Бъкстон до ул. Тодор Каблешков, бул. България, Околовръстен път, бул. Александър Малинов (по локално платно до ул. Самара, след ул. Самара в централното пътно платно), по ул. Проф. Александър Теодоров-Балан, по ул. Св. Киприян до обръщателното колело на автобусна линия 111, обратно до кръстовището ул. проф. Александър Теодоров-Балан, централно пътно платно на бул. Александър Малинов до ул. Самара и в локалното пътно платно по бул. Ал. Малинов по маршрута на Автобусите от линия 111 до Софийски околовръстен път и кръстовището с бул. Братя Бъкстон до начална/крайна спирка.


Линията ще преминава извън локалните платна на Околовръстния път в участъка от разклона за лифт Симеоново до транспортен възел бул. България и Софийския околовръстен път.

Межудвременно, кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че първият от общо 29 нови трамвая, които ще бъдат пуснати, вече пътува към столицата.

"Първият от 29-те нови трамвая, които доставяме през тази и следващата година, вече пътува към София. Новите трамваи са част от усилията за модернизацията на градския транспорт и мерките за по-чист въздух". Това написа във Фейсбук Йорданка Фандъкова.


"Благодарение на направени икономии по проекта, освен първоначалните 25 трамвая, купуваме и 4 допълнителни. Плановете ни са те да се движат по линии 4, 5 и 18”, написа още кметът на столицата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак