Магистратите явно се явяват специалисти по данъчно счетоводство и борсови експерти, та и историци – знаели са хората какво би се случило на тържището ни преди 15 г. и как би се развило то. Учудващо наистина.

Свързани новини

25.10.2022 14:44

Как Огнян Донев стана фармаолигарх и мултимилионер с парите на софиянците: Дела и документи

Видян 7213 пъти | Коментари 0
Гласували 8 рейтинг: 3.3750
много слаба слаба добра много добра страхотна

От няколко седмици нашият приятел Сашо Диков усърдно полира (лошо няма) имиджа на Огнян Донев – един човек, когото приятелството с Любомир Павлов – Пъпката, дясната ръка на екскмета Стефан Софиянски, свали от Трабанта и качи в Поршето на най-богатия българин. Ние ще ви разкажем в няколко серии, чийто бегъл анонс е това, как стана този фокус, който платихме с нашите пари на данъкоплатци, в следващите броеве. Дано Сашо да прочете, пък да се замисли, да вземе да разкаже на зрителите си истината, цялата истина за Огнян Донев, който никак не е светец.


Последно човекът се оказа невинен според съдиите, понеже нямал представа, че трябва да плати 62,9 млн. лв. данъци на същата тази държава, която толкова щедро го е надарявала с богатствата си през годините на приватизацията, както ще ви разкажем, а вие ще цъкате с език.


Пък според съда и, ако бил продавал акциите на пазарната им стойност, което е задължен да прави, както всеки от нас по закон няма право да продава под себестойността каквото и да било, щял бил да навреди на борсата.


 Магистратите явно се явяват специалисти по данъчно счетоводство и борсови експерти, та и историци – знаели са хората какво би се случило на тържището ни преди 16 г. и как би се развило то. Учудващо наистина.
Времето изглежда слънчево, но явно и силно вали.


В нечии джобове!


През последните дни много пишем за евентуалната сделка за купуването на пакет от 80 аптеки Марешки от Фьоникс Фарма. Всъщност това са и основните конкуренти на Огнян Донев.


Заобикаляйки действащите закони, тези групи контролират „национални вериги аптеки” в държава, където де юре на което и да било юридическо лице е забранено да притежава и да управлява повече от 4 аптеки!


Заобикаляйки действащите закони, тези групи контролират едновременно складове за търговия на едро и аптеки за търговия на дребно с лекарства.


Софарма е и производител на лекарства, при това сред водещите у нас, което прави работата още по-дебела.


Отделно Софарма контролира в годините здравен фонд, болница Доверие, за ужасите в която ще напомним в нашия сериал за Огнян Донев, чийто анонс е това.


Той пък самият беше в борда на Националната здравноосигурителна каса, за да бъде не просто пълен и не просто завършен, а отговарящ на всички критерии за наличието на олигархия – сливане на властта и бизнеса, моделът на неговата империя.


А, след като беше принуден да подаде оставка, тъй като работата стана твърде дебела, му назначиха двама служители в борда на Касата, плюс заместник-министър на здравеопазването, така че да бъде буквално на входа и на изхода на фармацията и болниците, които пък са най-големите потребители на произвежданите и търгуваните от него лекарства.


Бавно и полека ще разкриваме дела и документи за български и офшорни фирми, през които цялата тази система работи 2 десетилетия.


Сашо Диков, ако му е останала капка журналистическа етика, е добре поне да прочете това, което пишем. Не, че не го пише в показаното от него на екрана.
За да разбере на кого, волно или неволно, служи.
Защото, както сам обича да казва: „Това не ти отива, ама никак не ти отива”.


 


Илиян Костадинов


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката