Свързани новини

25.06.2009 18:34

Скриха доклада за загубите на общинските фирми

Видян 1697 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скриха доклада за загубите на общинските фирми. Това стана на редовното заседание на Столичния общински съвет вчера, когато мнозинството изтегли доклада, който показва, че общинските фирми и здравни заведения в София са на червено за 2008 г. Общата загуба е 4.5 млн. лв., при положение че година по-рано фирмите са били на печалба от 8 млн. лв.


Документът вероятно ще се гледа на следващата общинска сесия, която е  на 9 юли. „Общинските съветници от ГЕРБ знаеха, че ще има скандал и затова изтеглиха документа и го оставиха за след изборите“, коментира за 19` съветникът от БСП Георги Кадиев. Той не изключва до тогава цифрите в доклада да бъдат надути. По думите му основният проблем идва от транспортните дружества. Цифрите в доклада красноречиво говорят за занижен контрол, смята червеният общинар.


Кадиев не изключва и „вътрешна игра на ГЕРБ за сваляне на зам.-кмета по финансите Минко Герджиков“. Той е бил нахокан от кмета Бойко Борисов, а съветниците от ГЕРБ обмислят дали да поискат оставката му, писа Монитор.


Общинският съветник от БСП посочи също, че фирмите за първи път са в такова трагично финансово състояние. Те са доведени до тук, въпреки че при актуализирането на бюджета миналата година са били дотирани с общински пари.  


Загубите на "Столичен автотранспорт", "Столичен електротранспорт", "Галатея-2002" и болниците са камъкът, който дърпа надолу софийската икономика.


Пред бюджетната комисия по-рано тази седмица Минко Герджиков обясни, че лошите резултати вече се били подобрили. Това според него се дължало на смяната на ръководствата на дружествата, както и на по-големия контрол на администрацията.


Според общински съветниците от опозицията обаче липсата на нормален контрол е една от причините за затъването на дружествата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и