Той допълва, че съдебните решения се изпълняват, а тълкувания дава само съдът, а не партийната комисия, ”освен ако желанията на Нинова и решенията на партийните органи не са започнали да важат с по-голяма сила, отколкото Конституцията и законите на страната”.

Свързани новини

12.10.2022 17:13

Нинова нарушава закона и гази съдебно решение: К. Добрев

Видян 4049 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„ След последното заседание на НС на БСП, сезирах компетентните органи за поредните нарушения на законите в страната и Устава на БСП“, написа във Фейсбук Кирил Добрев.


Напомняме, че преди дни от Левицата се събраха на съвет, от който бяха изключени основните критици на Корнелия Нинова.  Добрев и Калоян Паргов бяха бламирани, въпреки решението на ВКС, който още през лятото възстанови и двамата като членове на НС - нещо което юристът Нинова би трябвало да разбира и да изпълнява.


Сега Добрев припомни, че решението на съда е ясно – изключването му и наказанието на Паргов са в „противоречие с Устава на БСП и със самия правилник за работа на  НС“. Социалистът подчертава, че решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
„Въпреки това, „държавникът“ Нинова нарушава закона и отказва да изпълни съдебно решение. За да прехвърли отговорността, „юристът“ Нинова пише искане за разяснение до Общопартийната контролна комисия“, пише още Добрев.


Той допълва, че съдебните решения се изпълняват, а тълкувания дава само съдът, а не партийната комисия, ”освен ако желанията на Нинова и решенията на партийните органи не са започнали да важат с по-голяма сила, отколкото Конституцията и законите на страната”.


По-късно стана ясно, че Нинова не дойде на разпит в Софийската районна прокуратура по другата жалба на Добрев. Не се явиха и другите двама призовани - Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Величкова.


 


Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 13.10.2022 06:08

    ДААААААААААААААААААА

  • 001 Anonimen 12.10.2022 19:15

    пълен смях, откога държавата ще командва кадровата политика на партиите - тези са се вдетинили и плачат ли , плачат

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец