В подписката се настоява, на основание чл.32, ал.8 от Устава на Българската социалистическа партия, да бъде свикано ПРИСЪСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ на НС на БСП, с дата на провеждане 08 октомври 2022 г., ден събота, от 11:00 часа, място ул. „Позитано“ № 20, зала „Александър Лилов“, град София, при следния ДНЕВЕН РЕД:

Свързани новини

03.10.2022 14:23

70 членове на НС на БСП поискаха пленум за оставката на лидерката

Видян 2012 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преди Корнелия Нинова да се сети да свика НС на БСП за резултатите от изборите и в характерния си стил да го обяви за своя идея и решение, над 70 членове на Националния съвет на БСП внесоха подписка за свикване на извънреден пленум, след като партията стигна историческо дъно, заемайки пето място на парламентарните избори за 48-о Народно събрание. Заявленията продължават да пристигат от цялата страна.


В подписката се настоява, на основание чл.32, ал.8 от Устава на Българската социалистическа партия, да бъде свикано ПРИСЪСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ на НС на БСП, с дата на провеждане 8 октомври 2022 г., ден събота, от 11:00 часа, място ул. Позитано № 20, зала Александър Лилов, при следния ДНЕВЕН РЕД:


т.1. Анализ на резултатите от проведените избори за 48-то Народно събрание и дефиниране на политически изводи и мерки.


т.2. Свикване на заседание на 50-я Конгрес на БСП на 22.10.2022 г. за приемане на решения по неотложни въпроси и определяне на дневен ред.


т.3. Избор на работна група за провеждане на разговори с политически партии и сдружения за създаване на ляво политическо обединение .


В писмото на социалистите се казва:


„БСП записа поредния си слаб резултат. Партията ни е в най-тежката си криза досега.


На 4 април 2021 г. БСП имаше 380 146 гласа и зае трето място. На 11 юли 2021 г. за БСП гласуваха 365 696 души. На 14 ноември 2021 г. за партията ни своя вот дадоха 267 817 избиратели и стигнахме историческо дъно. Оказа се, че пропадането няма край и днес вече сме на пето място, с под 10 процента от гласовете на избирателите.


В момент, в който левицата е в подем и в Европа, и в света, когато нуждата от социална закрила е припозната в глобален мащаб след десетилетия отричане, България е на път да остане без лява партия. Народът не вижда в БСП ляво представителство. Жаждата за власт раздели, обезкуражи и срина партията, отврати избирателите.


Време е да си припомним, че смисълът на политиката не е властта, не са партийните събрания, дори парламентарните места. Единственото предназначение на политиката е да събира и служи на хората.


Трябва да се съберем, да чуем всеки и да тръгнем напред. Само заедно и в диалог можем да спасим БСП. Партията ни може да тръгне по нов път! Но за това се изисква кураж - да посочим проблемите, за да намерим решение”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни