Свързани новини

21.06.2009 14:26

Рекорд: 150 км магистрали от Станишев

Видян 5031 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рекорд от над 150 км магистрали е пуснало за три години и десет месеца правителството на Сергей Станишев.
Сред участъците са Бургас – Карнобат и Оризово – Стара Загора от магистрала Тракия, магистарала Марица, отсечката Горна Диканя – Перник от магистрала Струма. Основната част от тях са направени през първата половина от мандата.
С влизането в европарламента на депутата Николай Методиев от ГЕРБ – бивша дясна ръка на Надежда Михайлова и проектовъншен министър на Бойко Борисов, след многократните му опити започва рязане на пари от ЕС.
“Просто кризата дойде в Европа и затова Брюксел запретна службата ОЛАФ да търси пролуки, заради които да се реже финансиране. Пострадаха нашите магистрали, въпреки че разкритата от нашите служби схема Батко и Братко за възлагане на търгове, се отнасяше за регионални пътища”, разказа пред 19’ човек от кухнята.
Въпреки това през последните четири години България има и друг рекорд. Построени са 500 км нови пътища. Основен ремонт е направен на 5500 км или около една трета от всички транспортни артерии в България.
За разлика от положението с националната мрежа, тази в София не се радва на нови пътища. Ремонтите на стари пък гълтата рекордни средства. Средната цена, която плаща софийската община за преасфалтиране е 120 лева срещу 20 в Ямбол. Качеството на настилката обаче е такова, че например след ремонт на малка част от Цариградско шосе, пресата го нарече Цариградско море.  Повечето улици се ремонтират веднъж на година или 2 заради занижения контрол.
В същото време възловите софийски булеварди не са основно ремонтирани и преасфалтирани от 1978, призна официално лично кметът Бойко Борисов. Което означава, че тогавашният соцкмет Петър Междуречки е мислел 30 години напред и е правел качествени пътища, а сегашният му наследник има кръгозор до година – две.
Всичко това би звучало забавно, ако не беше опасно. Защото отвсякъде мирише на корупция в общината.


Новоремонтираният участък от ул. Опълченска е най-скъпата улица в историята на София и България. Квадратният метър е излязъл 370, 33 лв. Което е доста повече от 20-те левчета на метър в Ямбол. 18,5 пъти повече! И това, ако не е корупция.
Още данни: За ремонта на 200 м на Опълченска между мола и ул. Цар Симеон отидоха 1 774 637, 34 лв с ДДС. За пет пъти по-голяма отсечка от бул. Стамболийски – 980 м от Константин Величков до Опълченска, софийската община плати общо 3,5 млн. Това означава, че метърът при единия ремонт е излязъл 2,5 пъти по-скъп, отколкото при другия.
А ремонтът на Стамболийски също е бил твърде много пъти над обичайното за Ямбол, където също управлява ГЕРБ. Излязъл е на данъкоплатците в София точно 7,4 пъти по-скъпо, отколкото плащат сънародниците им в южния град.
Гледайте София и мислете за България!


По времето на Тодор Живков, от 1975 до 1990 г. са построени 273 км магистрали. Правят го четири правителства. На всяко от тях се падат 68, 25 км. Точно 115 км са построени от всички правителства между 1990 и 1995, включително най-дейното от тях - това на Иван Костов с неговите 60 км.
Кабинетът на Станишев се оказва рекордьор по строителство на магистрали с изградените от правителството на БСП, НДСВ и ДПС над 150 км.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

везни