Досега мнозинство нямаше именно заради отказа на ИТН да участват в заседанията, тъй като те има сериозни критики към този закон и смятат, че трябва да бъде сериозно редактиран.

Свързани новини

19.07.2022 11:31

Ключови за ПП са приемането на антикорупционен закон и изборът на шеф на КПКОНПИ: Лена Бориславова

Видян 1778 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ключово за участието на "Продължаваме промяната" в правителство с мандата на БСП е приемането на проекта за Антикорупционен закон и изборът за председател на КПКОНПИ. Това каза началникът на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков Лена Бориславова.

Приемането на проектозакона без редакции е изричното уточнение на Бориславова. Според нея дали "Има такъв народ" са склонни да направят това ще може да бъде видяно още утре на заседанието на комисията по правни и конституционни въпроси, на което ще бъде направен пореден опит да се събере мнозинство, за да се обсъди на първо четене този законопроект.

Досега мнозинство нямаше именно заради отказа на ИТН да участват в заседанията, тъй като те има сериозни критики към този закон и смятат, че трябва да бъде сериозно редактиран.

Категорично е настояването на ПП е именно вътрешният министър в оставка Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, посочи още Бориславова. И добави, че трябва да бъде осигурена гаранция за това в рамките на този парламент, за да се съгласи "Продължаваме промяната" да участва в този кабинет.

Правосъдният министър Надежда Йорданова междувременно отказа да коментира червените линии на ПП и ИТН и заяви, че "Демократична България" очаква поканата за среща, подкрепяйки Рашков за шеф на КПКОНПИ. От ДБ имат само техническо-редакционни забележки към антикорупционния закон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 боклук в целофан 19.07.2022 18:02

    Твърде големият нос на Лена е от перманентно шмъркане, което обяснява защо винаги тази случайница се държи назидателно, ултимативно и от първа инстанция

  • 002 Anonimen 19.07.2022 15:07

    Следващият приет закон ще е - Всяко стълбище с два парапета!

  • 001 Anonimen 19.07.2022 14:33

    Мустакатото Ленче не спира да се опитва да командва държавата.Тези надминаха по гьонсуратлък дори Доган с "порциите" му. След видеото с "парапета" и снимките в Гърция да се показваш пред медиите и да ръсиш мозък е дъното на падението.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак