Топлофикация Перник" е сред големите български топлофикации, произвеждащи електрическа и топлинна енергия. През годините ние реализирахме няколко екологични проекта

Свързани новини

22.06.2022 11:22

Топлофикация Перник продължава прехода към въглеродно неутрално бъдеще чрез реализацията на екологични проекти

Видян 1000 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Топлофикация Перник" е сред големите български топлофикации, произвеждащи електрическа и топлинна енергия. През годините ние реализирахме няколко екологични проекта. Придобивайки опит от тези инвестиции, осигуряващи нисковъглеродно производство, се фокусирахме върху замяната на въглищата с природен газ." заяви инж. Чавдар Стойнев, изпълнителен директор.


 


Той посочи, че газификацията на централата ще даде възможност за осигуряване на още по-чиста и зелена енергия за крайните потребители. По думите на директора вече близо две години работят за реализирането на инвестицията. "През 2020 г. закупихме три газови когенератора и след много труд от целия екип през есента ще бъдат включени в експлоатация. Мощностите ще работят целогодишно. За сега възнамеряваме да се използват твърди изкопаеми горива само по време на отоплителния сезон." каза инж. Стойнев.




" Ние следваме зададената от Европа зелена политика." подчерта инж. Стойнев. Той заяви, че целта, която са си поставили, е намаляваме на емисиите и използване на екологични горива.




Директорът на "Топлофикация Перник" посочи и още един проект, върху който предстои да започнат работа. "Тази година подготвихме инвестиционно намерение за изграждане на инсталация за производство на топлинна и електрическа енергия от биогаз. Предвиденият капацитет на инсталацията е 6 Мвт електрическа енергия и 3,15 Мвтч топлинна енергия." заяви инж. Стойнев. По думите му иновативната технология няма да емитира вредни вещества. Това е третият проект след използването на биомаса и газовите когенератори, част от енергийната трансформация.




"Всяка година ние като дружество отделяме сериозни финансови средства за инвестиции и поддръжка на доброто техническо състояние на съоръженията и цялата топлопреносна мрежа." посочи инж. Стойнев. Директорът на "Топлофикация Перник" каза, че в бъдеще обмислят да открият и нови работни места, защото ще имат нужда от още инженери и експерти при работата с газовите мощности.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог