Русия се превърна в страната с най-много санкции в света, след като Западът й отвърна за нападението срещу Украйна през февруари

Свързани новини

26.05.2022 15:50

Никой световен полицай не може да спре свободолюбивите народи: Путин

Видян 4945 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Западните държави, които се опитват да наказват другите с икономически санкции, надценяват силата си, заяви руският президент Владимир Путин по време на Евразийския икономически форум в четвъртък.




"Все повече държави в света искат и ще провеждат независима политика", каза той на международното събитие. "Никой "световен полицай" не може да спре този естествен глобален процес. Никой не е толкова силен. "


 


Те се сблъскват с предизвикателства вътре в своите държави и се надявам, че осъзнават, че тази политика е абсолютно безперспективна", каза руският лидер, визирайки САЩ и техните западни съюзници.




Русия се превърна в страната с най-много санкции в света, след като Западът й отвърна за нападението срещу Украйна през февруари. Ограниченията бяха изтъкнати от официалните лица като начин да се нанесат разходи на Русия и да се дестабилизира нейната икономика, за да бъде принудена Москва да отстъпи. Много държави обаче отказаха да се присъединят към санкциите, включително членката на НАТО Турция.


 


 


Глобалните пазари, които и без това бяха подложени на натиск заради пандемията Covid-19 и нарушаването на веригите за доставки, бяха допълнително дестабилизирани от противопоставянето. В много западни страни се наблюдава невиждано от десетилетия ниво на инфлация, тъй като цените на енергията и хранителните продукти се повишиха поради несигурността.




Събитието, на което Путин направи забележките си, беше организирано от Евразийския икономически съюз - регионална организация за икономическа интеграция, в която членуват Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Русия.




В речта си при откриването на конференцията руският лидер обясни, че страната му няма намерение да затваря икономиката си пред останалия свят. Той съобщи също така как Русия се справя със санкциите, включително чрез замяна на важни вносни продукти със заместители, произведени в страната.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни