В „извинителното” писмо на Рена от Русе по повод инцидента, който според прокуратурата и приключилото разследване е престъпление според комюникето на прокуратурата и за който Стефанова си призна, тя се обявява и за активно работеща срещу главния прокурор

Свързани новини

12.05.2022 15:22

Депутатката Рена си даде имунитета за блъскане на жена на „зебра” с джип

Видян 1482 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Валери Петров има безсмъртна поема на име Керачка Петрова, в която рефренът е: "Откъде да знам, че била луда, като всичко си беше нормално". А иначе любимият ни стих е:




И пратила тя една депутатка,
и тя една гъска,
и тя една патка,
да се лута между тез и онез -
сиреч между Плас Пигал и Пер Лашез,
та едва я спасили
прогресивните сили.





Депутатката Рена Стефанова от Русе, адвокатка на транспортния министър Николай Събев (Еконт), на когото на изборите беше и подгласничка в листата, чак в последните минути на работния ден на парламента по данни от пресцентъра на институцията наистина внесе молба и падна имунитетът й срещу наказателно преследване.




Тя не го стори още през декември, когато блъсна на пешеходна пътека жена и нанесе на своята жертва средна телесна повреда. Изчака публичното обявяване на искането за имунитета от главния прокурор Иван Гешев.




В „извинителното” писмо на Рена от Русе по повод инцидента, който според прокуратурата и приключилото разследване е престъпление според комюникето на прокуратурата и за който Стефанова си призна, тя се обявява и за "активно работеща" срещу главния прокурор. Което – ако беше факт – все някой щеше да го е забелязал и щеше да има резултати.




Понеже сме сред малкото, които изобщо знаеха за тази депутатка преди искането за нейния имунитет, та и сме правили интервю с нея – тя изрично настоя името Гешев по никакъв начин да не присъства в текста или поне в нейните отговори.




В парламента също не е регистрирана нейна активност по темата поне публично, до което медиите биха могли да имат достъп. Единствени оставката на Гешев засега са искали правосъдни министри – единият служебен от БСП, другият редовен от Да, България.


 

Депутатите от управляващата коалиция, а Рена е юридическо „острие” на Продължаваме промяната, можеха още преди 5 месеца да са сменили с елементарни промени в закона, които се гласуват с обикновено мнозинство, и Висшия съдебен съвет, който и предварително е ясно, че ще брани Гешев докрай, а чрез това и самия главен прокурор. За което експертно им обясниха как да го направят юристи с европейско признание като Михаил Екимджиев и не само. Депутатите като Рена обаче не пожелаха да го сторят.





Защо ли?





В писмото също така се посочва, че едва ли не извинение за Рена, че блъснала жената било, че пред нея карал джип. Самата Стефанова има подобен тип автомобил, уточняваме за широката публика. Та подобни уточнения звучат комично на фона на трагична ситуация.




Юрист Стефанова би трябвало да е била от самото начало наясно, че като вече избран към датата на инцидента депутат, няма да мине с разглеждане на случая в Русе при тишина и благополучен финал на база дългите й години като магистрат там плюс сегашните свързаности към големеца на окръжния град. Казусът неумолимо стигна до Софийската градска прокуратура, където по няколко лични случая впечатленията в екипа на 19 минути са, че се работи бързо, акуратно и окончателно.




Тук няма нищо лично от страна на даден прокурор или на институцията, за което неловко се опитва да пледира депутатстващата адвокатка. Хората просто си гледат работата.




А блъскането на човек на пешеходна пътека по никакъв начин не може да мине за добро дело. За което да бъдем благодарни на морализаторката Рена Стефанова според тона на нейното „извинително” писмо.




Ще следим активно и делото срещу нея, за да не би някой да си помисли, че може да въздейства „по втория начин” на съда.


 


 


Мария Пенчева


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион