Свързани новини

15.06.2009 19:25

В Македония няма консенсус за спора с Гърция

Видян 2254 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите в македонския парламент не постигнаха съгласие за изработването на държавна стратегия за решаване на спора с Гърция за името на страната, информира БГНЕС.


Това стана ясно след дълги консултации на отделните парламентарни партии за документа, който бе предложен от лидера на либералите Стоян Андов. Днешните консултации бяха по повод на направените предложения от страна на управляващата партия на премиера Никола Груевски ВМРО-ДПМНЕ, които бяха приети, но преговорите бяха усложни от направените предложения в последния момент на друга партия - Нова демокрация (НД). В предложенията си НД иска изрично да се запише многонационалният характер на Македония. Според опозицията няма нужда изрично да се подчертава многонационалният характер на страната при преговорите с Гърция за разрешаването на спора около името на републиката. Опозиционната партия - Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) съобщи, че приема направените предложения от страна на ВМРО-ДПМНЕ за да се защити националният интерес на страната. "Любимият партньор на ВМРО-ДПМНЕ днес направи нови предложения и сега се задава въпросът дали това не е вече подготвен предварителен сценарии за отлагане на решаването на спора", се казва в съобщение на СДСМ. Според Стоян Андов "политическите партии имат несериозен подход към един изключително важен и от национално значение въпрос". ВМРО-ДПМНЕ отхвърли обвиненията и съобщи, че "преговорите ще продължат във вторник или през следващите няколко дни".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които