"Този диалог е официално "замразен" от американската страна", каза той и добави, че действията на Вашингтон по въпроса "са насочени в напълно противоположна посока" от тези на Москва

Свързани новини

30.04.2022 19:04

Москва очерта кога може да бъде възобновен "замразеният" диалог със САЩ

Видян 2204 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Диалогът за стратегическа стабилност между Русия и САЩ може да бъде възобновен едва след като бъдат постигнати всички цели на военната операция на Москва в Украйна, заяви високопоставен руски дипломат.




"Към днешна дата няма смисъл да се говори за каквито и да било перспективи за преговори със САЩ за стратегическа стабилност", посочи в събота Владимир Ермаков, който оглавява отдела за неразпространение и контрол на въоръженията в руското външно министерство.




"Този диалог е официално "замразен" от американската страна", каза той и добави, че действията на Вашингтон по въпроса "са насочени в напълно противоположна посока" от тези на Москва.


 


Страните вероятно ще могат да се върнат към "разговор по същество за перспективите за възобновяване на пълноценния руско-американски преговорен процес по стратегическия дневен ред едва след изпълнението на всички задачи на специалната военна операция в Украйна", добави Ермаков.


 


 


САЩ активно подкрепят Украйна в конфликта с Русия, като предоставят на Киев средства и оръжия, за да продължи да се сражава.




Вашингтон е отделил 4,3 млрд. долара за военните сили на Киев от 2021 г. насам, заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби в петък, като разкри също, че САЩ са започнали да обучават украински войски в Германия и на други места в Европа.




По-рано тази седмица министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин открито призна, че с помощта си за Украйна Вашингтон се опитва да види "Русия отслабена до степен, в която тя да не може да прави нещата, които направи, нахлувайки в Украйна".




За последен път Москва и Вашингтон обсъдиха стратегическата стабилност в Европа, която включва и неразпространението на ядрени оръжия, по време на разговори в Женева в средата на януари, малко повече от месец преди избухването на украинския конфликт.


 


Според източниците руската делегация е "подхвърлила на американците предложенията си за стабилен континент", за да се избегнат недоразумения, като ключовият момент е бил ограничаването на разширяването на НАТО на изток. Преговорите обаче не доведоха до резултат.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.05.2022 08:16

    "...рано тази седмица министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин открито призна, че с помощта си за Украйна Вашингтон се опитва да види "Русия отслабена до степен, в която тя да не може да прави нещата, които направи, нахлувайки в Украйна". Значи Русия не може да си защити хората си от био лабораториите и неонацистите на нейната границата, а американската олигархия може да напада страни на другия край на света само защото просто има голяма от разграбването и отслабването им за да установи световно си господство. Двоен стандарт в пълна сила...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв