Свързани новини

15.06.2009 12:11

3-километрови задръствания мъчат люлинци

Видян 1361 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гигантско задръстване с дължина на автоколоната минимум 3 км. в посока центъра се образува ежедневно при тунела в Люлин. Причината е  затворена лента на бул. „Царица Йоанна“ в посока центъра при тунела в „Люлин“. Според главният архитект на София Петър Диков това се налагало заради реконструкцията на канализационна мрежа, която щяла да приключи до края на август.


Недоволни жители от квартала обаче казаха пред 19`, че проблемът е от няколко месеца насам, много преди старта на въпросния обект. Пак на същото място, вдясно на тунела по посока центъра, още миналата година започна строителството на нов мол. Хората подозират, че точно той е причината за отцепената пътна лента.


„Няма как да се затвори лента от улица заради строеж. Това може да стане единствено с решение на Столичния общински съвет. А такова не е гласувано“, категоричен бе арх. Диков пред 19`. „Не мога да знам всичко, което става в София, пък и отдавна не съм минавал в тази посока, допълни той. Категорично отхвърли обаче възможността от риторичния ни въпрос  - някой да е взел пари, за да стане възможно това. Арх. Диков не изключи още причината да е в административна немарливост. Но най-добре по думите му можели да кажат от районното кметство.


Що се отнася до „магазина само на 2 етажа“, както преди 10-ина дни Диков го нарече за 19`, той всъщност ще е мегамол - не на две, а на четири нива, с площ повече от  24 000 кв. м.


Мениджър на проекта е австрийската фирма Real4YOU. Дружеството, с проекти за над 1 млрд. в Австрия и страни от централна и източна Европа, е представлявано в България от дъщерната си компания "Магнум България Гамма" ЕООД. Молът трябва да бъде отворен през октомври 2010 г. Според логиката на общинските наредби още на 31 август, когато трябва да затвори строителната площадка за канала и да бъде отворена лентата към центъра. Предстои да видим дали това ще стане, питат недоволните люлинци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.