По схемата е предвидено да се разпределят над 670,6 млн. безвъзмездно финансиране за различни дейности, свързани с модернизацията на фирмите и прехода към зелена и кръгова икономика

Свързани новини

26.04.2022 17:44

Лорер прехвърля 670 млн. лв. на външни изпълнители с 33,5 млн. лв. горница

Видян 1419 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Министерството на иновациите и растежа възнамерява да прехвърли управлението на част от него на външен изпълнител, пише Сега. Екипът на Даниел Лорер ще търси с обществена поръчка външен изпълнител, който да одобрява и следи изпълнението на всички грантови схеми по програмата за икономическа трансформация в Плана за възстановяване и устойчивост.


 


По схемата е предвидено да се разпределят над 670,6 млн. безвъзмездно финансиране за различни дейности, свързани с модернизацията на фирмите и прехода към зелена и кръгова икономика.


 


В същото време към министерството на иновациите функционира главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност с 278 души, а ще работи и специално звено, което да поеме проектите по плана за устойчивост по друг приоритет – за развитие на индустриалните зони, за които пък има отделна държавна фирма, но към друго министерство на икономиката.


 


Извън външния изпълнител, който ще извършва подбора и договарянето по грантовите схеми, в министерството ще бъдат наети и външни служители, които да го контролират.


 


Всичко това ще доведе до набъбване на разходите за управление на проектите, става ясно от проектния фиш на програмата. Предвидено е разходите за организация и управление на грантовите схеми да възлязат на 5%. При обща сума от 670,6 млн. лв. това прави разход за управление в размер на 33, 53 млн. лв. В тази сума все пак ще бъдат включени и други дейности – за  предоставяне на правни и друг вид експертни консултации, разходи за публичност на мерките, за командировъчни и др.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 lваксинираните деца с ковид развиват хепатит 26.04.2022 23:54

    W.H.O. Issues Global Alert about new form of Severe Hepatitis Affecting Children; Pfizer Study Suggests COVID Vaccine to Blame

  • 001 ха ха 26.04.2022 19:09

    Този евреин ще ни разкаже играта. Не случайно прибра всички звена, получаващи финанси от ЕК за да краде на едро. За това Кирчо измамника създаде ново министерство специално за този шмекер за да лапат тримцата с Кокорчо на воля

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева