Великденските добавки за някои пенсионери в най-добрия случай ще бъдат първомайски, тъй като за тях срокът се удължи до 3 май

Свързани новини

26.04.2022 18:04

11 дни блокаж на Български пощи: няма пари и пратки

Видян 4810 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Повече от седмица продължава сривът в Български пощи. Вече 11 дни системата нито приема пратки, нито пък изплаща пенсии и добавки в пълен обем. Така страната ни се оказа лишена от държавна логистика, което само по себе си е въпрос на национална сигурност, най-вече на фона на военна криза в Европа.


 


Напомняме, че от Български пощи обясниха проблема с голямата хакерска атака срещу системите на дружеството. Сривът бил блокирал изплащането на пенсии и помощи, които впоследствие бяха прехвърлени на хартиени списъци, а срокът за получаването им - удължен.


 


Великденските добавки за някои пенсионери в най-добрия случай ще бъдат първомайски, тъй като за тях срокът се удължи до 3 май. Запознати обаче твърдят, че причината всъщност е в елементарната липса на пари. За това подсказват и сроковете: вече поне 11 дни, хакерските проблеми се решават за ден-два, а сега опашките продължават да задръстват пощенските клонове в страната.


 


Блокира и основната работа на пощите - изпращането на пратки. 11 дни то е напълно преустановено, а чрез бг пощи оперират и хиляди фирми. Отчасти е спряно и доставянето на пратки - получаването им е възможно, само ако не се дължи плащане.


 


Последната актуална информация на сайта на държавното дружество е от 18 април, пише Сега. От пресцентъра на дружеството заявиха пред медията, че “работата по отстраняване на пораженията продължава”. Повече информация кой и какво прави за възстановяване на системите липсва, въпреки че задачата влиза в отговорностите на няколко министерства.


 


Прекъсването на услугите е безпрецедентно по мащабите си, но властите пазят мълчание по въпроса.
Първото и единствено изявление на вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова за срива в пощите е от 18 април. В него тя увери, че плащането на пенсии и добавки е гарантирано във всеки пощенски клон - нещо, което не отговаряше на истината и в онзи момент, и сега. И също заяви, че се работи "за отстраняване на всички технически неизправности в най-кратки срокове". Просто уволнете некадърното ръководство, начело с човека с говорещо име Дъневски: дъно!


 


Егор Глазунов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.04.2022 04:11

    пари дават на за оръжия,а нямат за пенсии.......разврат

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец