Мирният договор с Русия може да се състои от два различни документа. Единият от тях трябва да се отнася до гаранциите за сигурност на Украйна, а другата - пряко до отношенията й с Руската федерация", каза Зеленский

Свързани новини

17.04.2022 09:09

Зеленский представи визията си за мирно споразумение с Русия

Видян 6084 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мирното споразумение с Русия може да се състои от два отделни документа, които да обхванат двата ключови въпроса - гаранциите за сигурност на Киев и бъдещите му отношения с Москва, заяви в събота украинският президент Владимир Зеленский.




В разговор с украински медии Зеленский обясни, че Москва би искала да има един цялостен документ, в който да бъдат разгледани всички въпроси. Тъй като обаче гаранциите за сигурност включват и други държави, два документа биха могли да бъдат решение, смята украинският лидер.


 


"Мирният договор с Русия може да се състои от два различни документа. Единият от тях трябва да се отнася до гаранциите за сигурност на Украйна, а другата - пряко до отношенията й с Руската федерация", каза Зеленский.


 


Той обясни, че документ за гаранции за сигурност може да бъде подписан от онези страни, "които са готови за тези гаранции за сигурност", а друг документ може да обхваща бъдещите отношения между Украйна и Русия.




Зеленский твърди, че Великобритания, САЩ, Италия и Турция са показали готовност да предоставят гаранции за сигурността на Украйна, но все още няма окончателен отговор от нито една от тях. Предишният списък с потенциални гаранти включваше също Германия, Франция, Полша и Израел.


 


 


"Москва би искала да има едно споразумение, което да разглежда всички въпроси. Не всички обаче се виждат на една маса с Русия. За тях гаранциите за сигурността на Украйна са един въпрос, а споразуменията с Русия - друг", каза Зеленский.


 


Въпреки очевидния напредък, постигнат на преговорите между Москва и Киев в Истанбул в края на март, в началото на тази седмица руският президент Владимир Путин заяви, че мирните преговори "са се върнали в задънена улица". Той обясни, че Украйна е отказала да изпълни едно от ключовите искания на Русия: да признае Крим за руски, а републиките в Донбас - за независими.


 


 Забележките на Путин последваха изявлението на външния министър Сергей Лавров, че Киев е представил нови писмени предложения, които се различават от тези, предложени по време на личните преговори. Според Лавров в новото предложение не се споменава, че гаранциите за сигурност, които Киев иска да получи, не обхващат Крим.




Получаването на гаранции за сигурност от световните сили е посочено от Киев като ключово условие за съгласие с неутрален статут и отказ от амбицията за присъединяване към НАТО.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 18.04.2022 18:34

    Зелен се върти като гювендия и лъже всеки час.....

  • 004 Anonimen 17.04.2022 18:25

    Във връзка с лъжите https://pogled.info/svetoven/ukraina/shtrihi-i-opisanie-na-prirodata-na-ukrainskiya-rezhim.141334

  • 003 Anonimen 17.04.2022 18:18

    лъже,а сега натиска ЕС да му дава 50 милиарда $ да се възстановява,а не иска да спре войната-хем я пали,хем да му плащат

  • 002 Anonimen 17.04.2022 10:08

    Колкото повече говори, толкова по ясно става, че това артистче е патологичен дегенерат

  • 001 Anonimen 17.04.2022 09:25

    голям лъжец,няма да се оправи скоро,щом все зове да му пращат оръжия,а тия уж защитници-азов-убийци -бандити,обучени от САЩ трябва да ги ликвидират,защото са безчинствали с народа.....,който е руски....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате