МВР разпространи снимки от задържането на Бойко Борисов

Свързани новини

18.03.2022 19:33

Досъдебно производство срещу Борисов, Горанов и Арнаудова за изнудване на Божков

Видян 2263 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова е образувано досъдебно производство за изнудване на Васил Божков в големи размери за период от пет години между 2014 до 2019 г., стана ясно до момента от прокуратурата, предаде бТВ.


 


До този час държавното обвинение твърди, че от полицията не са дадени всички материали - даже и секретните, не е дадена и и заповед за арест.


 


Задържането на Бойко Борисов изтича в 21 ч., на Владислав Горанов малко след 22 ч., а на Севделина Арнаудова в 2 часа след полунощ. Дотогава прокуратурата ще трябва да вземе своето решение каква мярка за неотклонение да им наложат или те да бъдат освободени.


От обвинението обясняват, че процедурата сега изисква наблюдаващите прокурори да се запознаят с материалите и да решат каква мярка да определят за задържаните.


Полицейското досъдебното производство е за изнудване в период от пет години на Васил Божков. Бизнесменът, който се укрива в Дубай след повдигнатите му 19 обвинения, казва, че е дал показания пред Европейската прокуратура по Skype преди 10 дни. Засега не се дават пояснения по кои случаи е говорил Васил Божков и дали показанията му са свързани само с неговите обвинения.


 


“Две години Гешев правеше всичко възможно да отърве съратниците си, след като дадох неоспорими доказателства за най-големият рекет в историята на България", заяви Божков във „Фейсбук“ снощи по време на обиските и арестите.


 


По-късно стана ясно, че е дал показания и пред МВР още преди месец. Официална информация засега няма. БОЕЦ също твърдят, че задържането на Борисов е по техен сигнал за множество престъпления в дълъг период от време.


"БОЕЦ разкриваме нови факти и данни за извършени от Гешев престъпления", заявяват те.


 


Преди ден при посещението си у нас Лаура Кьовеши сподели, че най-много сигнали за корупция има от България и 120 сигнала вече са стигнали до офиса в Люксембург. Именно за 120 случая на Европейската прокуратура в България споменава МВР в съобщението си, с което съобщи за арестите снощи.


По информация на bTV по делото има и веществени доказателства. От домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова са иззети лаптопи, флашки и телефони.


Преди минути от Софийска градска прокуратура защитникът на Борисов Менко Менков. Според него това е „абсолютен произвол, защото все още не се е запознал с материалите по делото". Менков се връща към полицията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днешният ден подчертава важността на завършването

Днешният ден подчертава важността на завършването,