В 16, 18 ч. бг време руската делегация пристигна за втория рунд на преговорите с украинската в Беларус

Свързани новини

02.03.2022 16:33

Зеленский готов за среща с Путин, руската делегация пристигна за Рунд 2 на преговорите в Беларус с украинската

Видян 3516 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Президентът на Украйна Владимир Зеленский е заявил, че е готов на преговори с руския лидер Владимир Путин, но да се правят заключения по повод възможността за среща на президентите в момента е рано", коментира прессекретарят на Кремъл и опитен дипломат Дмитрий Песков.


В 16, 18 ч. бг време руската делегация пристигна за втория рунд на преговорите с украинската в Беларус, този път край полската граница. Съставите на двете договорни групи ще бъдат същите - помощник на Путин от едната страна и военният министър на Зеленский от другата.


Въпреки, че още вчера следобед, както 19 минути своевременно информира, домакинът Лукашенко съобщи, че втори кръг на срещата ще има днес,  в 1 часа по обед днес външният министър в Киев Кулеба се изказа, че може и да няма. Но половин час по-късно беше съобщено, че ще се състоят, вероятно вечерта или през нощта. Кулеба обяви, че преговори ще има, но не бива да бъдат поставяни ултиматуми.


Сперд руския му колега Лавров "американците се опитват да пречат" на преговорите между враждуващите страни. В 12 без 10 по обед той обясни, че от Вашингтон се опитвали да налагат на Киев протакане. И добави, че Крим остава руски и "изобщо това не се обсъжда". Именно това е едно от условията на украинската страна.


2 часа преди пристигането на руската делегация на преговорите, канцлерът на Германия Шолц се изказа от името на НАТО, че би било грешка Алиансът да се намесва в украинския конфликт, както и че Русия според неговото министерство на икономиката не забавя и не спира доставките на газ за Берлин. От руското външно министерство коментираха думите му с фразата, че "явно още е останал здрав смисъл".


Оптимизъм за някакъв напредък на преговорите дава и очакваното тази вечер в 21 часа бг време обръщение към нацията на френския президент Макрон, който се е нагърбил с основната миротворческа роля в украинския конфликт и който ще обяви своята кандидатура за втори президентски мандат - първият му митинг от кампанията е в събота в Марсилия.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 03.03.2022 21:18

    Русия срещу Украйна в историята: https://www.youtube.com/watch?v=jiRgaIQyyp0

  • 001 Anonimen 02.03.2022 18:09

    тоя маниак лъже.....иска да надиграе Путин,но не е познал.Щом не иска неутралитет,ще го мачкат още-голям смешник и убиец за народа .....-прави се на "играч"-бандеровец....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак