Президентът на САЩ Джо Байдън произнася първата си реч за състоянието на съюза пред съвместна сесия на Конгреса в Капитолия, 1 март 2022 г. , Вашингтон, окръг Колумбия

Свързани новини

02.03.2022 09:22

Путин ще плати висока цена: Байдън

Видян 1810 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че руският президент Владимир Путин "силно се е преметнал", като е наредил военно нахлуване в съседна държава, и заяви, че се е опитал да "разклати самите основи на свободния свят".




"През цялата ни история сме научили този урок - когато диктаторите не плащат цена за агресията си, те предизвикват още по-голям хаос", каза Байдън в началото на речта си за състоянието на Съюза на Капитолийския хълм във вторник вечерта.




Байдън заяви още, че "войната на Путин е била предварително обмислена и непровокирана", тъй като руският лидер "е отхвърлил усилията за дипломация" и "е смятал, че Западът и НАТО няма да реагират".


 


Путин отприщи насилие и хаос. Но въпреки че може да постигне успехи на бойното поле, в дългосрочен план той ще плати висока цена.




Байдън специално отличи посланика на Украйна в САЩ Оксана Маркарова, която седеше с първата дама Джил Байдън, и я аплодира дълго, докато възхваляваше решимостта на украинския народ.




"[Путин] си мислеше, че може да навлезе в Украйна и светът ще се преобърне. Вместо това той срещна стена от сила, която не си беше представял", продължи президентът.


 


Но докато американският лидер потвърди непоколебимата подкрепа на Вашингтон за киевското правителство и обеща още по-голяма финансова и военна помощ, той категорично отхвърли идеята за изпращане на американски войски, които да се противопоставят на Русия на украинска земя.


 


Въпреки това той се похвали със засилено военно присъствие в региона, като заяви, че разполагането на сили ще подкрепи европейските партньори на Вашингтон.



"Мобилизирахме американски сухопътни сили, въздушни ескадрили и кораби за защита на страните от НАТО, включително Полша, Румъния, Латвия, Литва и Естония. . . И както вече ясно заявих, САЩ и нашите съюзници ще защитават всеки сантиметър територия, която е територия на НАТО, с цялата сила на нашата колективна мощ", каза Байдън под поредните аплодисменти.




Макар че в речта си президентът обяви малко нови съществени мерки срещу Москва, като до голяма степен се придържаше към осъждането на ръководството на страната за продължаващите военни действия, той обяви, че въздушното пространство на САЩ ще бъде затворено за всички руски полети, което отразява подобни стъпки, предприети от Европейския съюз и други западни съюзници.




САЩ подкрепиха обвиненията на Киев, че Русия е предприела "непровокирано" нахлуване в Украйна миналата седмица.


 


 


Обявявайки началото на военното нахлуване, Путин заяви, че целта му е да демилитаризира и "денацифицира" правителството на Украйна, което според него извършва "геноцид" в отцепническите републики в Донбас.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци