Топлофикация Плевен доставя енергийно ефективни решения

Свързани новини

07.02.2022 14:43

Топлофикация Плевен доставя енергийно ефективни решения и услуги, които осигуряват комфорт и надеждност за клиентите

Видян 973 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



"Стратегически фокус на "Топлофикация Плевен" е повишаването на енергийната ефективност и стриктното прилагане на българското и европейското законодателство за нисковъглеродно производство. Ние работим на природен газ и това е голямо предимство, защото отделените емисии, за разлика от други изкопаеми горива, са сведени до минимум.


 


Като говорим за приоритети, е необходимо да се отбележи, че за нас е важно да поддържаме в добро състояние абонатните станции и топлопреносната мрежа. Инвестициите ни са с два основни фокуса. Единият е  подобряване на техническото състояние на нашите съоръжения, а другият в екологията.


 


Целият екип сме насочили усилия за осигуряване на качествено топлоподаване и производство на чиста енергия.". Това заяви инж. Йордан Василев. По думите му те непрекъснато следят промените в сектора и подхождат с внимание към всяка едно ново изискване.

Според инж. Василев, успехът, на който и да е било бизнес, независимо от дейността му, се основава на откритост и честност. "Когато сме коректни, развиваме не само нашето предприятие, но и целия сектор.


 


Ние не допускаме компромиси, за това следим за качеството на услугите, които предлагаме и наблюдаваме всеки един етап от проектите, по които работим.", заяви инж. Василев.

По думите на инж. Василев тяхната най-възвръщаема инвестиция е когенерационната мощност. "Това е едно изключително модерно съоръжение, при въвеждането му в експлоатация, нашите специалисти вложиха безкрайно много труд и усилия. У нас подобен тип съоръжения се приемат вече като даденост, все едно са съществували винаги.", посочва директорът на предприятието.


 


Той обясни, че когенерационната мощност произвежда електроенергия, а изпуснатите от турбината изгорели газове с висока температура се утилизират в котела и от тяхната енергия се произвежда пара и гореща вода. Управлението на газовата турбина и котела се осъществява посредством специализиран софтуер. Връзката между контролерите на турбината и операционната станция става чрез специално изградена за целта оптична линия. В реално време се следят и излизат на дисплей данни за отделените емисии. ", казва инж. Василев.


 


Инж.Василев посочи, че турбината е американско производство и е сред най-добрите на пазара.


 


"Планираме да модернизираме дружеството и да внедряваме нови и модерни съоръжения. Нашите усилия и тези на Европа за намаляване на вредните емисии във въздуха изцяло съвпадат.", обясни инж. Василев. Според него по време на прехода към нисковъглеродна енергийна система, природният газ ще заеме съществено място в енергийния микс на страната. "Газът ще има ключова роля в краткосрочен и средносрочен план.


 


Той е най-подходящата алтернатива на твърдите изкопаеми горива. Топлофикациите, които работят на въглища, имат нужда от време, за да могат да заменят основното си гориво.", изрази мнение инж. Василев. По думите му постигането на амбицията, определена в Европейския Зелен пакт, и дружествата ще имат необходимост от държавна и европейска подкрепа.




"Всички искаме да живеем в по-чиста околна среда и това може да се получи, когато обществото работи съвместно за изграждането на поведенчески модел, щадящ красивата българска природа. Отговорността и грижата за опазване на чистата природа, трябва да се проявява от всеки представител на обществото. ", категоричен бе инж. Йордан Василев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес е ден за систематична работа и организация на предстоящите задачи

Днес е ден за систематична работа и организация на