Свързани новини

02.02.2022 15:12

Опитват да ни вкарат във война: Путин

Видян 2955 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Президентът на Русия Путин използва визитата на унгарския премиер Орбан в Москва, за да направи важни за света външнополитически изказвания, особено в светлината на китайската подкрепа за страната му в Съвета за сигурност на ООН и предстоящото му отпътуване за Пекин, където има ключови разговори с приятеля си Си Дзинпин – председател на КНР, с когото заедно ще открият зимните олимпийски игри в петък.




„Вече е ясно, че принципните руски притеснения са игнорирани. Не виждаме адекватно отчитане на 3-те ни ключови искания, които са: недопускане на ново разширяване на НАТО, отказ от разполагане на ударни системи въоръжения до руските граници, както и връщане на военната инфраструктура на НАТО в Европа към състоянието от 1997 г., когато подписахме основополагащия акт Русия – НАТО”, заяви Путин.


 


„Да добавим, че преди 30 г. даже ни обещаваха „нито на дюим” да не разширяват своя Пакт. Казаха едно – направиха съвсем друго. Както казва народът: „Минаха ни”.


 


Орбан отговори, че предпоръчва на евространите да използват „унгарския модел” – хем член на ЕС и НАТО, хем в добри отношения с Москва.


 


„Всичко е въпрос на взаимно уважение”, заключи Орбан.


 


Путин обясни защо за Русия е недопустимо влизане на Украйна в ЕС, което – в интерес на истината даже американският му колега Байдън преди дни заяви, че „не вижда да стане скоро”:


 


„Да си придставим, че Украйна е член на НАТО, натъпкана с оръжие и започва операция в Крим, даже не говоря за Донбас. Но Крим е суверенна руска територия. Какво да правим ние – да воюваме с НАТО ли?


 


От една страна, през цялото време слушаме, че Украйна иска да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 04.02.2022 18:45

    и Б-яТРЯБвА да е с ОРБАН, да сме по-неутрални,никой не може да ни налага и въвлича във войни,както се опитват....

  • 001 Anonimen 04.02.2022 18:39

    целият Запад е ГРАКНАЛ лъвски ,че Русия"мисли"да напада горката Украйна иса толкова "загрижени",че натъпкаха с войски морета и около руските граници-Америка не може да съществува без да отвори война поне 1 година-нали трябва да си харчи оръжията,за да произвежда нови-те са най-големите АГРЕСОРИ на земята-където се покажат,отварят войни.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей