Свързани новини

31.01.2022 09:24

Прочистиха Булгаргаз, следва Булгартрансгаз

Видян 3723 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Цялото ръководство на Булгаргаз беше сменено
след решение на Българския енергиен холдинг. Това става ясно от документацията, внесена в Търговския регистър.


 


За изпълнителен директор на дружеството е избран Людмил Йоцов на мястото на Николай Павлов, който векува там от времената на старата власт на ГЕРБ и ДПС.



 
От новата 2021 г. насам – повече от година, Съветът на директорите на Булгаргаз беше справедливо обвиняван, че не е осигурил количествата азерски газ, залегнали в сключения договор, които биха довели до намаляване на цената за крайните потребители у нас – използвали сме около 20% от възможните 1 млрд. кубически метра.


 


Интересно е, че за 7 месеца служебните правителства с двама различни министри не сметнаха за необходимо да поставят питането, а понеже няма отговор на него, да уволнят ръководството на държавното дружество.


 


Интересно ще бъде да се разбере как и защо Булгаргаз в края на старата власт изпусна втория си най-голям потребител след Топлофикация – София – Лукойл, който вземаше около 10% от синьото гориво, като нефтохимическия комбинат мина на преки доставки от Газпром през Валентин Златев.



Други въпроси, които плачат за съд са:



Къде е скрита пътната карта на отношенията ни с руския газов монополист?



Защо България се е отказала от 1 млрд.неустойка от Газпром за предсрочното прекратяване на доставките за Турция през наша територия?



Защо през посредници се източва към Румъния хранилището ни в Чирен, което без друго е рекордно празно – под една-трета от нивото, недостатъчно количество за покриване на студените месеци?



Следващата очаквана крачка по прочистване и изчегъртване – енергийния ресор се управлява от партията на Слави Трифонов Има такъв народ, а негово е и образното определение, е смяна на борда на Булгартрансгаз.


 


Този орган беше съставен основно от съученици и приятели на сегашния депутат от ГЕРБ Делян Добрев, който също като тях нямаше никаква експертност в енергетиката като министър, а сега играе по телевизията специалист незнайно на каква база.


 


Именно Булгартрансгаз е голямата машина за харчене на милиарди на холдинга Булгаргаз – например 3-те млрд. за Турски поток през нашата страна, който никога не може да се изплати като инвестиция, но пък беше завършен скоростно, за разлика от интерконектора с Гърция, който вече 13 г. не се получава, а именно през него можем да вземаме повече от почти тройно по-евтиния азерски газ.


 



Кристиян Георгиев


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.