Свързани новини

21.01.2022 16:01

Болница Лозенец отново е със сменени шефове

Видян 1134 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За трети път в рамките на няколко месеца болница "Лозенец" е с ново ръководство. След големите скандали с временното ръководство, назначено от служебното правителство, новият министър проф. Асена Сербезова е назначила нови членове на съвета на директорите. Те ще управляват до провеждането на конкурс, предаде Сега.


От 19 януари изпълнителен директор на лечебното заведение е д-р Христо Стоянов. До настоящия момент той е заемал длъжността началник на спешно отделение и заместник-директор по медицинската дейност в болницата. Председател на съвета на директорите ще бъде Станимир Михайлов, който е представен и като независим член на съвета. По образование е финансист. Притежава дългогодишен опит във финансови институции, посочват от МЗ. Като представител на държавата в съвета остава Орлин Недев, фармацевт по образование и държавен експерт в Министерството на здравеопазването.


Служебният министър Стойчо Кацаров назначи в съвета на директорите доц. Радосвет Горнев, който бе избран и за шеф на болницата на мястото на несменяемия проф. Любомир Спасов. Горнев бе атакуван от другия назначен от Кацаров човек в съвета на директорите - адвокат Ивиян Симеонов. "Има нездрава атмосфера в управлението на болницата, има конфликт в борда на директорите, двама души се заливат взаимно с компромати", коментира по този повод Кацаров. Спънки забавиха и конкурса за ново ръководство, в който доц. Горнев имаше желание да участва.


Ситуацията стана критична в последните дни от мандата на служебния министър, когато той задвижи процедура по закриване на болницата и сливането й с педиатрията. Това изкара лекарите и медицинския персонал на протест. Новият министър замрази решението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.