Свързани новини

07.06.2009 16:38

23.1% избирателна активност у нас към момента, 10,25% в Румъния

Видян 1638 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

23.1 на сто е избирателната активност на изборите за евродепутати в България до 15.00 часа. Най-висока е избирателната активност в Силистра 29,75 %, а най-ниска е в 24 избирателен район на столицата-14,8 %. До 16.00 часа в ЦИКЕП са постъпили 70 жалби, уведомления, запитвания. Говорителите на ЦИКЕП призоваха жалбите, да се насочат към РИК, които са за регионите, а останалите да са към ЦИКЕП. В отговор на постъпило запитване, къде да гласуват дежурните лекари от ЦИКЕП заявиха, че те не могат да бъдат записани в избирателните списъци в болниците, там могат да се записват само новопостъпилите от вчера пациенти.
От ЦИКЕП , заявиха, че официалните данни ще бъдат предоставени след 23.00 часа, това обаче не изключва възможността след приключване на изборния ден политиците да направят своите коментари.
На журналистически въпрос, че много роми са се насочили да гласуват към Студентски гард, от ЦИКЕП заявиха, че те биха могли да упражнят правото си на вот, само ако имат заверен първи семестър на студентска книжка


Избирателната активност в Румъния на изборите за Европейски парламент към 10 ч по Гринуич е 10,24%, съобщи говорител на Централната избирателна комисия, цитиран от АФП. Тя е малко по-ниска в сравнение с първите избори за ЕП в страната през ноември 2007 г., когато към същия час беше 11,7%. По данни на ЦИК в 19 области е била регистрирана по-висока избирателна активност от среданта за страната, като най-висока е в област Телеорман - 19,19%. Най-ниска е избирателната активност в Марамуреш - 6,84%, следвана от столицата Букурещ - 7,33%. Избирателната активност е по-висока в селските райони - 12,56%, а в градовете тя е 8,55%. Румънският президент Траян Бъсеску отново призова гражданите да гласуват, след като упражни правото си на глас в Букурещ. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби