Свързани новини

23.12.2021 12:12

Ясно е къде са милионите от аферата Хемус: Рашков

Видян 13189 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За мен не е тайна къде са отишли милионите от аферата “Хемус” и с интерес наблюдавам хора, които следят моите думи и действия, за да решат дали да не стегнат куфарите за Дубай. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков в интервю за БНР.

Рашков обяви, че се е срещнал със задържания за изтеглянето на 53 млн. лв. Борислав Колев в присъствието на неговия защитник, неговата съпруга и служител на вътрешния министър, предаде Сега. На въпрос къде е станала срещата, МВР-шефът каза: "Нека това остане един мой малък секрет”.

Той каза още, че знае къде са отишли парите, и даде да се разбере, че се наблюдават хора, които се чудят дали да не напуснат страната в посока Дубай. На въпрос защо точно там, той обясни, че там една евентуална екстрадиция би станала по-трудно, както и че въпросните лица са изнесли пари в тази посока.

Рашков обяви, че е наясно и защо чак сега прокуратурата е прогледнала за банкнотите и кюлчетата от шкафчето на бившия премиер Бойко Борисов и е започнала да търси произхода им. Той обясни, че в МВР в тази посока се прави проверка от няколко месеца. Тя тръгнала, след като било установено, че прокурорската проверка, започнала преди година и половина, била непълна. Тогава държавното обвинение обяви, че няма как да се провери дали банкнотите и кюлчетата са истински, но сега се задейства и иска от БНБ да го направи.

“Една година и половина по-късно прокуратурата се задейства. Защо сега се напъва, къде е прокурорката, която твърдеше, че не може да се каже дали има банкноти и кюлчета? Дали не е във Върховна касационна прокуратура,” попита вътрешният министър Бойко Рашков. Според него една от целите на проверката на прокуратурата е да спре тази на МВР. "Сигурно искат да кажат, че за едно нещо не може да има две проверки, да поискат нашите материали и да смачкат всичко", обяви Рашков. На въпрос знае или само предполага, че ще стане така, вътрешният министър обяви: "Убеден съм".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 ПЕНСИОНЕР 23.12.2021 19:03

    Г-н Рашков за това къде са парите,Ви предлагам да помълчим на еднаква тема.

  • 002 Anonimen 23.12.2021 13:03

    Най-големият крадец и "архитект" на кражбите на ГЕРБ - Кирил Ананиев, никой нито го подозира, нито разследва, стои си спокойно в НС и наблюдава от близо как го "заобикалят" ! Как е възможно в държава откраднатите милиарди държавни пари да се осъществи без знанието на финансовият министър ?

  • 001 Anonimen 23.12.2021 12:55

    Рашков, следете Вл.Горанов, беше в Сърбия за да прехвърля пари, скоро ще издуха от България, просто в момента "опипва" почвата и си осигурява финансовата стабилност ! Той трябваше да бъде задържан когато го хванаха с краденият автомобил, но незнайно защо никой нищо не направи и той спокойно пресече границата за да се увери, че ще бъде така и когато реши да се 'издуха" ! Вкарайте го зад решетките имате основания с неприбраните данъци от 700 млн.лв. това е престъпление срещу държавната хазна ! Какво чакате да "офейка" с парите ли ? В ареста и да чака там новите промени в съдебната система !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и