Свързани новини

22.12.2021 17:12

Защо полицаите са пуснали Горанов да си тръгне: Рашков

Видян 9682 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В МВР започна проверка за поведението на граничните полицаи, които първо са отказали, а после са пуснали бившия финансов министър Владислав Горанов да напусне страната. Това коментира снощи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той беше категоричен, че казусът не е толкова елементарен и възниква въпрос, ако има клонирана кола, коя е клонинг, коя е оригинал и коя къде се намира.


"Нещата не се толкова прости, колкото се опитаха да обяснят някои неща за случая с Владислав Горанов" , допълни вътрешният министър, предаде Гласове.


Относно поведението на нашите служители на граничния пункт тече проверка, съобщи Рашков и увери, че обществеността ще бъде информирана при нейното приключване.


Той се усъмни в бързата реакция на онзи, по думите му, който е продал автомобила.


„Защо така бързо реагира онзи, който е продал въпросния автомобил и използва думата клониране. Ние се въздържахме да коментираме. Възниква въпросът откъде знаят за клонирането? Къде е истинската кола“, попита Рашков и призова: „нека помогнат на разследването в случая“.


Във връзка с автомобила клонинг на Владислав Горанов възникват поредица въпроси за веригата от действия, довели до регистрирането на Горанов като "ползвател" на автомобил, обявен за издирване от Интерпол, на които обществото, а и държавата, следва да получи ясен отговор от компетентните институции и правоохранителните органи.


1. След като "Мото Пфое" е официален дилър на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover за България, а дилър на "Тойота" е "Тойота България", защо "Мото Пфое" внася именно от Германия един конкретен автомобил, който не попада в кръга на марките автомобили, за които е дилър на българския пазар и незабавно го "лизингова" именно на лицето Горанов? Защо е заобиколен официалният дилър на марката "Тойота"? Автомобилът с търговска цел ли е внесен от "Мото Пфое", или е купен като актив на фирмата? Ако е второто, какво е наложило да бъде незабавно лизинговани на каква цена? Налице ли са данни за привидни сделки?


2. Какво означава твърдението на управителя на "Мото Пфое", че автомобилът е купен "чисто нов"? Кой е продавачът в Германия - от лицензиран дилър на "Тойота" в Германия ли е купен или от някой друг? Каква е цената на автомобила при официалния дилър на марката в Германия и в България и на каква цена е действително купен и обявен внесеният от "Мото Пфое" конкретен автомобил? Каква е цялата история на производството и собствеността на конкретния автомобил? Специална поръчка ли е? Къде е произведен? Кой е първият му собственик?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.