Свързани новини

05.06.2009 14:42

Владимир Каролев: ГЕРБ прави завой на ляво в икономиката

Видян 1933 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Има завой на ляво в програмата на ГЕРБ", заяви Владимир Каролев, като намекна, че терминът "социално-икономическата програма" ще зарадва само БСП, "от която е преписан". Този си коментар Каролев направи при представянето на икономическата програма на НДСВ днес, предаде БГНЕС.


"Незабавно подписване на споразумение на ЕРМ2 и МВФ", още преди изборите, препоръча на премиера Сергей Станишев и финансовия министър Пламен Орешарски, Милен Велчев, който намекна, че заради тях до сега Тройната коалиция не е постигнала съгласие по този въпрос.
При представянето на икономическата си програма, жълтите финансисти се поддадоха на изкушението да критикуват липсата на антикризисни мерки на двете партии, които след изборите ще определят посоката на икономическата политика ГЕРБ и Синята коалиция. Владимир Каролев изпрати екипа на ГЕРБ да си доучва в чужбина, а Милен Велчев заяви, че въпреки че Иван Костов ще предпочете да има дефицит, България не може да си позволи това, преди да подпише споразумението ЕРМ2.
Сред мерките, които жълтите предлагат във финансовата и икономическа сфера са намаляване на осигурителната тежест до 5 %, запазване на плоския данък и като цяло намаляване на данъците в полза на бизнеса. Приходи в бюджета според икономистите от НДСВ, могат да се осигурят от приватизацията на "Топлофикация", "Общинска банка", Българския енергиен ходинг", "Булгаргаз" летища, пристанища и магистрали, болници и военни имоти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката