Свързани новини

10.12.2021 10:23

Окончателно: Без зелен сертификат за депутатите

Видян 4551 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предложението бе подкрепено само от ГЕРБ и ДПС. От Възраждане при първото гласуване пък се оказа, че един депутат е подкрепил сертификата. Затова и от партията поискаха прегласуване заради “техническа грешка”. Зеленият сертификат обаче не успя да се въведе и от втория път, а депутатът на Възраждане се поправи. БСП се изнизаха от залата, за да не гласуват.

От ГЕРБ искаха към текста да бъде добавено и въвеждане на зелен сертификат за вход в парламента. Тяхното предложение, което доведе до тридневни дебати, обаче не беше прието след гласуване и прегласуване.


"Ваксините са единственият начин да се предпазим. Хората със зелен сертификат доказано гарантират, че по-трудно могат да разнесат заразата", заяви Александър Симидчиев от ДБ. Той настоя, че зеленият сертификат е добре да се приеме от депутатите.


Цялата групата на БСП практически е със зелени сертификати. Никога не сме били против него. Бяхме озадачени от начина, по който той се въведе в България, обяви от трибуната социалистът проф. Георги Михайлов. Той призова депутатите да помислят по темата, но друг път и по-задълбочено.

Какво толкова се страхувате да кажете, че зеленият сертификат трябва да важи или за всички или за никой, попита Маноил Манев от ГЕРБ.


Хората ни се смеят, възмути се колегата му Любен Дилов.


Много съм изненадана от липсата на решение по една категорично ясна тема. Тя не е за или против зеления сертификат. Или за и против ваксинацията, нито за лечебните заведения. Обсъждаме проект на решение, който е логически и юридически елементарен - дали депутатите, както всички останали български граждани, трябва да спазват правилата или не. Наистина съм изненадана, че по подобен прост логически въпрос, се правят дълбоки политически послания. Наистина съм обезпокоена, ако голяма част от народните представители, не разбират за какво всъщност е дебатът, каза шефката на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде 24 часа.


Опит парламентът да се превърне в МОЛ или градски транспорт с въвеждането на зелен сертификат, видя пък зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов.


Защо глобявате нарушителите в магазина, а тук, сигурен съм, че има много, не ги глобявате?, запита Делян Добрев от ГЕРБ здравния министър Стойчо Кацаров, който е в залата за парламентарен контрол.
Искате да обясняваме нещата простичко - изискването за зелен сертификат


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 10.12.2021 11:32

    Избухването на "демокрацията" през 1989 година, изглади малкото гънки по мозъците на управляващите и те стигнаха до гениалното прозрение, че на Булгаристан нищо не му трябва или най- много – туризъм, чалга и търговия. Беднотията, която донесоха идеолозите на простотията като Желев, Филип Димитров, Костов, Гошо Тъпото, Борисов, Мравояда и прочие ще са непреодолими за тези които останат тук !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева