Свързани новини

09.12.2021 16:18

Обществото се противопостави на корупцията и авторитаризма: Радев

Видян 1445 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

”Събитията в България през последната година доказаха, че демокрацията е дълбоко вкоренена в българското общество”, заяви държавният глава Румен Радев, който участва в Срещата на върха за демокрацията по покана на президента на САЩ Джо Байдън.
“Енергията на гражданското общество от протестите през лятото на 2020 г. доведе до отхвърляне на компрометирания модел на управление и до появата на нови политически партии, които спечелиха доверието на гражданите”, посочи той.
“Обществото ни е жизнено и достатъчно силно да се противопостави на корупцията и авторитаризма, а хората са готови да отстояват гражданските си права. Институциите ни доказаха, че са способни да провеждат честни и свободни избори”, подчерта Радев.
Безнаказаните корупционни практики, концентрацията на медийна собственост и нарастващата обществена апатия през изминалите години, държавният глава определи именно като проявления на прехода, които създават и предпоставки за възход на нов тип авторитарно управление.
Президентът приветства активния обществен дебат, в който борбата с корупцията е определена като основен приоритет, както и за укрепване на независимостта на съдебната власт, за по-голяма отчетност на прокуратурата и качествен законодателен процес.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци